GRATINERT LAKSEFORM

28.03.2021, 16:15

1 kommentar

 

Du trenger (20×25cm form): 

700g laksefilet uten skinn og ben

Fersk dill 

Saus: 

1 ss margarin

1 ss mel 

1 dl rekelake 

3 dl melk 

1 dl matfløte

1 fiskebuljong

30g finrevet pastinakk 

0,5 ts salt 

0,5 ts pepper 

 

Potetstappe: 

1 kg potet 

1 ss smør

1 dl matfløte 

1/4 ts hvitløkspulver eller 1 fedd hvitløk 

2 eggeplommer 

1 klype gurkemeie (kan sløyfes)

0,5 ts salt

0,5 ts pepper 

 

Slik gjør du: 

Skrell poteter og skjær i mindre terninger. Kok de møre og hell av kokevannet. Tilsett smør og fløte å mos til en smidig stappe. Rør inn eggeplommer og krydder til slutt. Sett til side.

Smelt margarin i en mindre kjele, tilsett rekelake,melk og fløte. Ha i finrevet pastinakk og fiskebuljong. La det bli et lite oppkok før det smakes til med salt og pepper. 

 

Ha fiskefiletene i en ildfastform. Hell sausen rundt og mellom filetene. Ha potetstappen i en sprøytepose og klem ut langs kanten av formen (man må ikke bruke sprøytepose). Ha over litt hakket dill. 

 

Stek formen midt i ovnen på 210° i 20 min. Ha over reker og ekstra dill før servering og ha gjerne kokt gulrot og aspargesbønner til. 

Del artikkel: Del på X


Relaterte artikler