Du trenger (20×25cm form):
700g laksefilet uten skinn og ben
Fersk dill
Saus:
1 ss margarin
1 ss mel
1 dl rekelake
3 dl melk
1 dl matfløte
1 fiskebuljong
30g finrevet pastinakk
0,5 ts salt
0,5 ts pepper
Potetstappe:
1 kg potet
1 ss smør
1 dl matfløte
1/4 ts hvitløkspulver eller 1 fedd hvitløk
2 eggeplommer
1 klype gurkemeie (kan sløyfes)
0,5 ts salt
0,5 ts pepper
Slik gjør du:
Skrell poteter og skjær i mindre terninger. Kok de møre og hell av kokevannet. Tilsett smør og fløte å mos til en smidig stappe. Rør inn eggeplommer og krydder til slutt. Sett til side.
Smelt margarin i en mindre kjele, tilsett rekelake,melk og fløte. Ha i finrevet pastinakk og fiskebuljong. La det bli et lite oppkok før det smakes til med salt og pepper.
Ha fiskefiletene i en ildfastform. Hell sausen rundt og mellom filetene. Ha potetstappen i en sprøytepose og klem ut langs kanten av formen (man må ikke bruke sprøytepose). Ha over litt hakket dill.
Stek formen midt i ovnen på 210° i 20 min. Ha over reker og ekstra dill før servering og ha gjerne kokt gulrot og aspargesbønner til.