GROVE BARNEVENNLIGE POLARBRØD

Linn Merethe

Du trenger:
1 pk tørrgjær (blå)
2 ts salt
1 ts sukker
1 klype hornsalt
2 dl lettkokte havregryn
300 g sammalt hvete grov
600 g hvetemel
3 dl lunken melk
3,5 dl lunkent vann
2 dl nøytral olje (raps,solsikke)
Mel til utbaking
Smør til pensling
Slik gjør du:
Ha alt det tørre i en bolle. Rør godt sammen, hell så på den lunkne væska.
Elt alt godt sammen. Elt så inn oljen på slutten. La deigen elte i minst 5 min.
(Dette blir en klissete deig)
Ha mel på benken og hvelv deigen ut.
Del deigen i to emner. Kjevle så en emne utover til den er mellom 1-2 cm tykk. Trykk ut polarbrødene og legg på et bakepapirkledd stekebrett. Prikk så brødene og dekk til med et kjøkkenhåndkle. La brødene heve i ca 1 time. Sett stekeovnen på 225°. Smelt smør til pensling. Pensle brødene lett og sett de inn midt i ovnen og la de stå i ca 13-15 min avhengig av ovn og tykkelse på brødene.