GROVE BARNEVENNLIGE POLARBRØD

Linn Merethe
Linn Merethe

 

Du trenger: 
1 pk tørrgjær (blå) 
2 ts salt 
1 ts sukker 
1 klype hornsalt 
2 dl lettkokte havregryn 
300 g sammalt hvete grov 
600 g hvetemel 
3 dl lunken melk 
3,5 dl lunkent vann 
2 dl nøytral olje (raps,solsikke) 
Mel til utbaking 
Smør til pensling

Slik gjør du: 
Ha alt det tørre i en bolle. Rør godt sammen, hell så på den lunkne væska. 
Elt alt godt sammen. Elt så inn oljen på slutten. La deigen elte i minst 5 min. 
(Dette blir en klissete deig) 
Ha mel på benken og hvelv deigen ut. 
Del deigen i to emner. Kjevle så en emne utover til den er mellom 1-2 cm tykk. Trykk ut polarbrødene og legg på et bakepapirkledd stekebrett. Prikk så brødene og dekk til med et kjøkkenhåndkle. La brødene heve i ca 1 time. Sett stekeovnen på 225°. Smelt smør til pensling. Pensle brødene lett og sett de inn midt i ovnen og la de stå i ca 13-15 min avhengig av ovn og tykkelse på brødene.


Publisert: 14.04.2020, 12:47


Andre artikler