BERGENSK FISKESUPPE FRA INNLANDET

Linn Merethe
Linn Merethe

 

Du trenger:
200 g persillerot 
5 medium gulrøtter 
4 store sjalottløk 
650g fiskepudding 
400g torskefilet 
1 purreløk 
150g smør 
150g mel 
1,8 l kokekraft 
2 fiskebuljong 
3 dl kremfløte 
1,5 dl creme fraiche 
5 dl melk 
1 ts aromat 
1/2 ts pepper
Eventuelt reker til topping

 

Slik gjør du: 
Skjær gulrøtter og persillerot i mindre terninger,finhakk sjalottløk og purreløk,dette settes til side. Samme med fiskepuddingen, skjær i mindre terninger. Ha ca 2 liter vann i en kjele og damp torskefileten i noen minutter. Ta vare på vannet etter fisken. Del torsken i mindre biter og sett til side. Smelt margarin og ha i mel i en kjele, hell over kokevannet med fiskebuljong og rør godt. Ha i fløte,melk og rør inn creme fraich. Ha gulrøtter og persillerot oppi og la det småkoke til de er møre. Ha i sjalottløk,purreløk,fiskepudding og torskefileten til slutt og la det godgjøre seg på svak varme i 10-15 min. Tilsett aromat og pepper,evt smak til etter ønsket mengde. Dette blir en raus porsjon,men rester er fint å finne igjen i fryseren


Publisert: 14.04.2020, 12:48


Andre artikler