FOCACCIA

19.04.2020, 11:21

 

Du trenger: 
1 pk tørrgjær 
1 ts honning 
1/2 ts salt 
1/2 dl olivenolje 
5 dl lunkent vann 
700g hvetemel 
Olje til topping + maldonsalt og valgfri urt (jeg foretrekker timian)

Slik gjør du: 
Bland vann,tørrgjær,honning og salt sammen. Sett til side og la det godgjøre seg et par minutter. 
Ha hvetemel i bollen til kjøkkenmaskinen. Tilsett gjærstarteren og olivenolje. Elt sakte sammen i starten noen minutter før du kjører full guffe et par minutter. Ha deigen i en smurt eller bakepapirkledd ildfastform/liten langpanne (ca 20*30 cm). Ha litt olje på fingrene og fordel deigen utover da den er litt klissete. Sett deigen til etterheving i ca 15-20 min. Jeg pleier å etterheve i ovnen på 50'C varmluft (husk å dekke til deigen). Ta så deigen ut igjen og skru opp ovnen til 210'C. Ta litt olje på fingrene og stikk "hull" i deigen, hell over ekstra olivenolje, strø over maldonsalt og finhakka urter. Stekes så midt i ovnen i 20 minutter.

Passer perfekt til alt fra supper,pastaretter og grillmat. 

Del artikkel:


Relaterte artikler