KANELKNUTER

25.09.2020, 19:13

 

 

Du trenger:
1 pk tørrgjær
1 ts salt
1/4 ts hornsalt
1,5 dl sukker
100 g margarin
3 dl melk
1 dl kremfløte
1 ss kardemomme
600-650 g mel

Egg til pensling
Perlesukker (kan sløyfes)

Fyll:
150 g romtemperert margarin
3,5 ss sukker
3,5 ss brunt sukker
2,5 ss kanel

Slik gjør du:
Smelt margarin og tilsett melk/fløten. Ha det tørre i en bakebolle men hold igjen litt av melet (start for eksempel med 500 g). Ha det våte i bollen og elt først på lav hastighet for så å øke. Tilsett mel til deigen slipper bollen. Dekk til bollen og sett på et lunt sted i minst en time.

Hell deigen på et melet underlag, og kjevle ut til et stort rektangel. Smør fyllet utover deigen, legg halve siden av deigen over den andre. Skjær deigen i 1,5 til 2 cm tykke strimler. Ta en strimmel i hver ende og tvinn, lag en knute og gjenta prosessen. Legg knutene på et bakepapirkledd stekebrett, legg et kjøkkenhåndkle over og etterhev i minst 30 minutter. Pisk sammen et egg og pensle knutene, strø over litt perlesukker hvis ønskelig. Stek knutene midt i ovnen på 200° i 12-15 minutter. Avkjøl på rist knutene på ei rist.

Del artikkel:

Relaterte artikler