BLÅBÆRMUFFINS MED SPRØTT LOKK

25.09.2020, 19:15

 

Du trenger:
150 g margarin
2 dl sukker
3 egg
5 dl hvetemel
1 ss bakepulver
1/2 ts vaniljesukker
150g frosne blåbær

Smuldredeig:
50 g margarin
1/2 dl sukker
2 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1/2 ts vaniljesukker

Smelt margarinen og tilsett det tørre, rør rundt til deigen former seg til en klump. Sett til side for avkjøling.

Slik gjør du:
Ha margarin og sukker i en bakebolle,bruk gjerne kjøkkenmaskin og pisk det hvitt. Tilsett ett egg av gangen og pisk godt mellom hvert egg. Bland det tørre men spar igjen ca 1 dl mel til å dekke blåbærene. Vend inn med en slikkepott de melbelagte blåbærene i røren til slutt.
Fordel røren i 12 store muffinsformer. Bruk gjerne et muffinsbrett for stabilitet. Ta smuldredeigen mellom fingrene og smuldre den opp, fordel smuldrene over muffinsene. Stek så muffinsene midt i ovnen på 200° i 20-25 minutter. Avkjøl muffinsene på en rist.

Del artikkel: Del på X

Relaterte artikler