FOCCACIASNURR

29.09.2020, 12:00

 

Du trenger: 

1 pk tørrgjær

1 ts honning

1 ts salt 

1 klype hornsalt

3,5 dl lunkent vann 

1 dl olivenolje

250 g hvetemel 

200 g tipo 0 pizzamel 

1/2 paprika i tynne skiver 

1/2 liten rødløk i skiver 

 

Pensling: 

2 ss flytende margarin 

1 ss finhakket fersk timian 

1/2 ts hvitløkspulver 

 

Maldonsalt

Peppermix 

 

Slik gjør du: 

Ha mel,hornsalt og salt i en bakebollen (bruk gjerne kjøkkenmaskin). Mål opp vann og ha i honning og tørrgjær. La blandingen stå litt slik at gjæren aktiveres (dannes bobler på toppen). Start kjøkkenmaskinen og tilsett det våte. Elt deigen godt, ca 5-10 minutter til deigen slipper bollen. Dekk til bollen og sett på et lunt sted i 1 times tid.

Skjær paprika,løk og hakka timian. Bland flytende margarin,timian og hvitløkspulver og sett til siden. Ta litt olivenolje og smør bakeunderlaget, ha så deigen over. Del deigen i 10 emner. Trill deigen ut til pølser på størrelse med lillefingertykkelse. Legg så hvert emne på et bakepapirkledd stekebrett slik at det danner en sirkel. Ta så paprikastrimler og løkstrimler og legg mellom sprekkene i ønsker mønster. Dekk til og sett til etterheving i minst 30 minutter. 

 

Pensle deigen med margarinen og strø på maldonsalt og peppermix etter eget ønske. 

Stekes midt i ovnen på 225° i 15-20 min avhengig av ovn. Sjekk etter 15 min og se an fargen. 

Del artikkel: Del på X

Relaterte artikler