07.10.2020, 13:21
Du trenger:
50 g margarin
3 finhakka sjalottløk
2 store gulrøtter i små terninger
1/2 liten purreløk i strimler
4 ss hvetemel
8 dl melk
2 dl kremfløte
1 kyllingfond cup (knorr)
1 ts hvitløkspulver
2 ts røkt paprikapulver
1/2 ts pepper
Salt
1 pk bacon (140g)
3-4 kyllingfileter skjært på langs i tynne fileter
1 bunt frisk hakka persille
10-12 pastaplater
400 g revet ost
Olje/margarin til steking
Slik gjør du:
Kutt alle grønnsaker, skjær kyllingfiletene i tynnere skiver. Stek baconet (skal ikke stekes sprøtt) og sett til side. Ta en passe stor kjele og ha i margarinen. Når det har smeltet tilsettes grønnsaker, la det få surre litt før melet blandes i. Spe så på melk/fløte og tilsett buljong og krydder (vent med saltet). La det småputre mens kyllingfileten blir brunet i en stekepanne. Sett kyllingen til side. Skjær baconet i mindre biter og rør inn i gryta. Smak nå til med salt og ha i hakket persille. Ta en ildfastform som rommer 2 L. Start med saus og legg så kyllingfilet, litt saus og pastaplater. Gjenta et par turer, husk og avslutte med saus før osten strøs på toppen.
Stek lasagnen midt i ovnen på 200° i 30 minutter.
Server gjerne med en frisk salat og et godt brød.