LASAGNE MED KYLLING & BACON

07.10.2020, 13:21

 

Du trenger: 

50 g margarin 

3 finhakka sjalottløk 

2 store gulrøtter i små terninger 

1/2 liten purreløk i strimler 

4 ss hvetemel 

8 dl melk 

2 dl kremfløte 

1 kyllingfond cup (knorr) 

1 ts hvitløkspulver 

2 ts røkt paprikapulver 

1/2 ts pepper 

Salt 

1 pk bacon (140g) 

3-4 kyllingfileter skjært på langs i tynne fileter 

1 bunt frisk hakka persille 

10-12 pastaplater 

400 g revet ost 

Olje/margarin til steking 

 

Slik gjør du: 

Kutt alle grønnsaker, skjær kyllingfiletene i tynnere skiver. Stek baconet (skal ikke stekes sprøtt) og sett til side. Ta en passe stor kjele og ha i margarinen. Når det har smeltet tilsettes grønnsaker, la det få surre litt før melet blandes i. Spe så på melk/fløte og tilsett buljong og krydder (vent med saltet). La det småputre mens kyllingfileten blir brunet i en stekepanne. Sett kyllingen til side. Skjær baconet i mindre biter og rør inn i gryta. Smak nå til med salt og ha i hakket persille. Ta en ildfastform som rommer 2 L. Start med saus og legg så kyllingfilet, litt saus og pastaplater. Gjenta et par turer, husk og avslutte med saus før osten strøs på toppen. 

Stek lasagnen midt i ovnen på 200° i 30 minutter. 

 

Server gjerne med en frisk salat og et godt brød. 

Del artikkel: Del på X

Relaterte artikler