Ingers grove tebriks og 25 grader i skyggen 14 september

Pernille Nilsen

I dag har vært en ekstrem varm dag til å være 14 september. Jeg tror det må være rekord. Men det har vært en deilig dag og jeg har fått tid til å bake disse grove tebriksene. Egentlig er det Inger's grove rundstykker som er utgangspunktet, men deigen ble så bløt at jeg bare kledde en liten langpanne og skar det opp med pizza kutter.
Her følger oppskriften, lett, enkelt, sunne og ikke minst gode. Jeg fikk 12 stk, men de ble ganske store.
- 200 g hvetemel
- 200 g sammalt hvete fin
- 200 g havregryn lettkokte
- 50 g kruskakli
- 2 ss rapsolje
- 1 ts salt
- 1/2 dl linfrø
- 1/2 dl solsikkekjerner
- 50 g fersk gjær 5-6 dl lunken vann
Bland det tørre. Løs opp gjæren i væsken og la det bli 37 grader. Ha oljen i vannet. Forhev til dobbel størrelse og etterheves i 20 min. Stekes midt i ovnen på 200 grader i 10-15 min.
Publisert: 14.09.2016, 16:14