Lunchsnurrer som ble middag

Pernille Nilsen

En dag i uka fikk jeg lyst å lage noen lunchsnurrer. De var tenkt som lunch, men var så gode at de ble middag istedet. Greit og lettvint. Noen havnet i frysen og de er lette å ta opp å varme i mikroen. Jeg laget halve deigen med pesto, hamburgerrygg og ost. Den andre deigen laget jeg med steikt kjøttdeig og Dolmio pastasaus og ost. Jeg likte best den med pesto, mens guttene likte best med kjøttdeig (selvfølgelig aldri feil med kjøttdeig for de)
Til deigen brukte jeg:
8 dl hvetemel, 8 dl sammalt hvete fint, 1 ts salt, 1 pakke fersk gjær, 4 ss smør, 1 dl lettmelk og 5 dl vann. Deigen ble hevet lenge for jeg gikk på tur med Sita. Kjevlet de ut til to store avlange leiver hvor jeg smørte på fyllet og drysset over osten. Tilslutt rullet jeg de sammen til to pølser og skar de opp i ganske tykke skiver. Det ble utrolig mange, mer enn jeg husker. Så ble de steikte på 200 grader i ca 10-12 min.