God sunn frokost

Pernille
Pernille Nilsen

Etter å ha bakt og kost oss VELDIG MYE i høstferien må i alle fall jeg tilbake til sunne gode hverdagsrutiner. Det hjelper å jogge, men skal man redusere livvidden må en nødvendigvis gjøre noe med kosten. Jeg tyr defor til min gode venninne Grete (Roede) Jeg har mange bøker, etter mange kurs, og finner gode matoppskrifter fra disse.

I dag var jeg tidlig oppe for jeg skal på støvsugersalg kl 10.00 og benyttet andledningen til å lage disse supergode, grove, sunne sconsene. Jeg er ikke så glad i brødskiver, men disse smakte nydelig på morgenkvisten. At de var både sunne og magre hjalp jo også på. Men jeg tenker de er gode til kvelds også og i og med de ikke trenger heving er de lette og raske og smelle sammen hvis du får besøk av en venninne og vil ha litt sunn mat på bordet. (De fleste vil jo egentlig bli servert noe sunt på besøk)

Oppskriften på disse er :

5 dl grovt mel, 2 dl hvetemel, 1 dl havregryn, 4 ts bakepulver, 1/2 ts salt, 4 dl yoghurt naturell. Form deigen til 4 rundinger som måler ca 15 cm i diameter. Skjær i 4 biter. Stek i 225 grader i 10-12 min. Skal ikke heves.


Etter å ha bakt utrolig mye eplekaker i høst måtte jeg nå begynne å tenke alternativt med resten av eplene. Da ble det godt eplesyltetøy fra Grete (Roede). Det smakte knallgodt, og det var lite sukker. Jeg kokte 1 kg epler, skrellet og skjært i små biter, med 2 dl sukker og 1 dl vann. Lot det koke en stund til det ble passe konsistens på det.

Et tips er å ha dette syltetøyet i muffins. Når man lager eplemuffins er det ikke alltid at eplene blir skikkelig stekt pga den korte steketiden på muffins. Men dette syltetøyet er allerede kokt og det smakte KNALLGODT i muffins. (Men det var før for nå baker vi ikke sånn lenger .....)


Publisert: 20.10.2016, 07:50


Andre artikler