Feiring tre dager til endes

Pernille Nilsen
Denne helgen har det virkelig vært feiring så det holder for en stund. Noen feirer bryllup i tre dager, men vi feirer gebursdager og farsdager. Jeg fylte jo 52 år på lørdag og mandag var Sigvald også 52 år. Innimellom dette var jo også farsdagen. Den faller alltid sammen med Sigvald sin gebursdag, noe han ikke synes er så kjekt.
Vel, vi startet helgen med hummerfest på Hinna hos bror til Sigvald. Det er en tradisjon i hans familie at når onkelen har fanget nok hummer har vi en førjulsamling og koser oss med luksus maten. Guttene våre var også med, og vi hadde en koselig kveld med quiz og hummer og mye annet godt. Onkelen til Sigvald var 83 år 8. november, og fredag kjøpte han seg ny bil. Det er så herlig å se at livsgnisten er på topp selv om alderen begynner å bli høy.

Lørdag hadde vi våre gode venner, Tone Kate og Karl Martin på middag. Det var en utrolig koselig kveld med god mat og godt selskap. Henrik og Daniel er så store nå så de var også med. Til middag serverte jeg langtidsstekt lammelår, med Jamie Oliver poteter, rosenkål og bacon, soppstuing og bringebær saus. Det siste høres litt rart ut, men det smakte også fortreffelig. Til dessert hadde vi minipavlova med limekrem og blåbær. Senere på kvelden hadde vi opp/ned kake som jeg hadde sett på God Morgen Norge med Wenche.
Jubilantene :)
Hvis du har lyst på en god meny så legger jeg linken til alt her : http://www.siwsmatblogg.no/2014/04/langtidsstekt-lammelar-med-helstekte-poteter-a-la-jamie-o-med-bringebaersaus-og-sjampinjongstuing/
Minipavlovaen hentet jeg fra Trines matblogg : http://trinesmatblogg.no/2011/04/20/minipavlova-med-limekrem-og-blab%C3%A6r/


Dette var så godt at på søndagen ble samme meny servert en gang til, men da hadde vi lammestek og lammebiff. Mor var på middag og vi hadde en koselig stund sammen. Dette kommer jeg garantert til å lage igjen.
Så kommer mandagen og Sigvald fylte 52. Nå var jeg ganske så lei av å stå på kjøkkenet så da ble det bare pølse i brød. Men litt kake måtte jo jubilanten få. Den var også av det enkle slaget, nemlig brownies. Jeg laget litt fyll oppå av melis, litt meierismør, litt kaffi og vanijesukker og vips - så så den og litt grei ut og god var den også.

Ja, nå har det gått for seg i mange dager og mange tusen kalorier er fortært. Nå får vi begynne på forbrenningen og ta joggeskoene fatt for dette kan jo ikke gå i lengden. Men kjekt har det vært og jeg tror det er veldig viktig å markere dager. Jeg elsker jo å lage til å dekke bord og pynte så for meg er det helt topp. Denne gangen hadde jeg benyttet naturen når jeg pyntet bordet. Jeg hadde granbar og lerkekongler og svibler med mose og MASSE telys. Det ble fint og enkelt og veldig rimelig. Det enkle er jo ofte det beste.
