Lørdag og hjemmebakt brød

Pernille Nilsen
I begynnelsen av januar hadde jeg besøk av min gode venninne Solveig. Vi skulle gå en tur og ta en kopp kaffi og med seg hadde hun et nybakt brød og blomster. Det var jo utrolig hyggelig. Brødet var helt fantastisk, og siden den dagen har jeg bare bakt og spist dette brødet. Det er bakt med masse korn og spelt mel. Spelt melet gjør at det holder fasongen så fint og jeg skjærer det opp i tynne skiver og legger i frysen. Det er mye sunt og godt i dette brødet, blandt annet solsikkekjerner, gresskarkjerner, linfrø, chia korn. Det blir ganske dyrt å lage, men det er så drygt og holder så lenge, i tillegg til at det er så godt, at det får en stå i. Oppskriften til brødet er det Skappelen familien som står for (ja de baker brød også) og oppskriften er her : http://www.godt.no/#!/oppskrift/1739/maria-skappels-hjemmebakte-speltbroed-uten-elting
Dette brødet er også det letteste jeg noengang har laget, det kreves ingen elting og lager seg omtrent selv. Umulig å mislykkes med. I dag har jeg laget en ny ladning og til lunch koste vi oss inne i regnværet med deilig brød og pålegg. Litt sjokoladekake som jeg kjøpte av noen unger på senteret hadde vi også.

I går kveld hadde jeg igjen besøk av Solveig og vi koste oss med vin og god mat. En skikkelig jentekveld med mye latter og kos. Med seg hadde Solveig en vin fra bryllupet til datteren i Paris. De hadde nemlig egen vin og jeg synes den var så fin at jeg måtte ta et bilde av den. Det ble litt rester igjen og den skal jeg kose meg med i kveld.
