En deilig helg og cowboy middag

Pernille
Pernille Nilsen

Denne helgen har vært deilig. Vi reiste inn på hytta på fredag ettermiddag, og har stort sett bare slappet av og kost oss. I vinterferien startet vi vårrengjøringen. Da tok jeg alle soverom og badet, og skurte og heiv alt som ikke ble brukt. Kommoder ble ryddet, og klær ble kastet (gitt bort). Det er så deilig å få rydde opp en gang i året, og det passer så godt å gjøre akkurat dette på vårparten. Sigvald vasket alle vinduene, og det var jo bare nydelig. Denne helgen har jeg begynt på kjøkkenet og fått gjort litt der. Ellers har strikkepinnene gått for fullt, for nå er det noe babysmått jeg strikker. Ikke noe baby i vente, men kjekt å strikke litt småting også. Ellers prøvde jeg å sy for i skjørtet mitt for det trengte et underskjørt. Det ble knallfint, MEN i og med at fløyelsstoffet var stretch og foret IKKE var stretch ble skjørtet litt trangt. Vel, jeg setter i gang og syr et nytt skjørt denne uken med for med stretch. Feilig og prøving må til når en skal lære seg noe nytt. Jeg fikk  sydd noen grytelapper og dekkbrikker til hytta i helga.

Når jeg er på hytta synes jeg det er kjekt å bruke lang tid i matbutikken. Jeg kikker og leter og finner. I og med at vi bruker KIWI her hjemme også vet jeg at jeg finner de samme tilbud i min nærbutikk som på Finnøy. Det er utrolig mye som er rimelig hvis en har tid å kikke. Det er jo en priskrig av en annen verden blandt kjedene, og for å holde prisene nede setter de ofte ned vanlig ordinære merker til veldig lave priser. Jeg fant Toro Bergensk fiskesuppe til 3,- kroner, 4 pakning Toro kjøttkake saus til 10,- og mekiskansk gryterett til 10,- pakken. Det ble Vesterålens gode fiskeboller  til 14,- boksen og mye mye mer. Så det kan lønne seg å ha god tid i butikken av og til.

Vel, siden Sigvald står for lørdagsmiddagen liker jeg jo å lage noe godt til lunch. I om med at jeg hadde en del (!!) fiskesupper ble det dette som ble lunchen. Til de laget jeg noen kjekke småbrød som jeg stekte i stekepannen. Det var gjær i, men de skulle ikke heves. De var gode og det ble en god lunch. Jeg synes nå småbrødene var best med litt pålegg på. Oppskriften fant jeg her : http://www.franciskasvakreverden.no/2017/03/09/superraske-smabrod-laget-stekepannen/

og slik så mine ut :

  

Ut på kvelden ble det til at jeg bakte skoleboller til mandag. Da fyller mor 79 år og vi får ta turen ut og feire med henne. Vi koste oss med Grand Prix og jeg synes den beste sangen vant. Det blir spennende å se om den klarer seg i den internasjonale konkurransen. Den var ny, fresh og catchy.

Nå er vi hjemme igjen og jeg har nettopp laget middag. I dag laget jeg noen fra "Ungkarsbloggen". Det var bare kjempegodt og falt i smak hos alle fire. Det ble litt cowboy middag, litt taco og ja, sterkt. Jeg tilsatte litt Sriracha chili saus i og  det gjorde susen.  Hadde ikke basilikum, men det gjorde ingenting.

Oppskrift er her : http://www.ungkarskokken.com/tex-mex-makaroni-form/

Jeg er veldig glad i appelsinmarmelade og i og med at appelsinene er så gode som de er for tiden og ikke så verst i pris heller, har jeg laget syltetøy i kveld. Det har jeg faktisk aldri gjort av appelsiner før, men hvorfor ikke ? Det var knallgodt, jeg hadde vaniljestang i og det smakte nydelig. Så nå skal jeg kose meg med syltetøy på gulosten. Mor må nok få et glass, hun er så vanvittig glad i appelsinmarmelade og spiser nesten ikke noe annet.

Jeg kokte det i tre timer, slik oppskriften var, men måtte spe på med vann etter hvert. Jeg skulle sikkert ikke kokt det så lenge for det lignet jo ikke fargen på oppskriften. Lignet i grunnen på plommesyltetøy. Vi får se om det faller i smak så skal jeg gjøre annerledes en annen gang. Det er ikke mye syltetøy jeg spiser, så det holder nok ganske lenge dette her.

Oppskriften er her : https://coop.no/coop-marked/tradisjonsmat/slik-lager-du-appelsinmarmelade/?utm_source=facebook&utm_medium=content


Publisert: 12.03.2017, 16:00


Andre artikler