Pestokringle

Pernille Nilsen

Når vi er på hytta liker jeg å lage noe godt til lunch. Som regel spiser vi jo ikke frokost sammen, siden jeg står opp mange timer før Sigvald har planer om å stå opp. Men lunchen på hytta er litt hellig for oss. Lørdag laget jeg hjemmelaget blomkålsuppe og pestokringle. Før var jo blomkålsuppe laget fra bunnen av festmat, og jeg må jo si at det er veldig godt også.
Jeg ELSKER brød og fikk lyst å lage en ny variant. Jeg laget derfor en pizzadeig som etter å ha hevet litt ble kjevlet ut til en avlang leiv. Deretter tok jeg pesto på, og jeg brukte bare et glassvanlig ferdig pesto, for jeg synes den faktisk er vel så god som hjemmelaget. Så rullet jeg den til en pølse. Denne skar jeg så i to midt oppå langs hele pølsa. Så fletter/vridde jeg de sammen. Det ble da et nydelig mønster. Litt etterheving og inn i ovnen på 200 i ca 15-18 min. Den smakte helt nydelig og var veldig god til suppe.
