Fredagsvask og gongkaker

Pernille
Pernille Nilsen

Fredager kjører jeg mor i kirken så hun kan male med en gruppe andre eldre mennesker som treffes og maler og koser seg sammen noen timer. Etter at jeg har kjørt henne går jeg hjem til henne og vasker huset. Hun hadde nok klart det selv, men hun synes det er greit at jeg gjør det også :) Når jeg er ferdig med huset tar jeg som regel takka fram og så lager jeg gong kaker til hun kommer hjem. Det liker hun så godt, og jeg også må si at disse kakene er noe av det beste jeg vet.

Jeg kom over Gong kaker på Judaberg av alle plasser. På Kaihuset selger de nysteikte gongkaker og jeg pleide av og til å kjøpe en. Det minner om en lapp, men det er ikke egg og smør i. Marit på kaihuset steker i de i hvetemel, det gjør ikke jeg. Jeg har prøvd, men synes de er bedre med litt smør på takka. Nå har jeg jo laget de så utrolig mange ganger at jeg synes faktisk mine er bedre enn de på Kaihuset. Jeg spurte Marit om oppskriften, men den ville hun ikke røpe. Så da gikk jeg til min gode venn google, og fant raskt oppskriften der. Ikke nok med at jeg fant oppskriften, jeg fant Marit sin oppskrift for tydeligvis hadde hun vært med på God Morgen Norge med disse kakene. Jeg vet ikke jeg, men hemmeligheten var nå avslørt.

Det som er så greit med disse kakene bortsett fra at de er farlig gode, er at de inneholder kun 4 ingredienser, mel, sukker, kulturmelk og natron og det har man jo ofte i hus. Det går fint an å lage de på stekepanne også, men litt mer didlet.

Jeg legger ved linken til oppskriften jeg pleier å bruke. De smaker nydelig med rømme og syltetøy på.

http://oppskrift.klikk.no/gongkaker/2736/


Publisert: 02.06.2017, 08:36


Andre artikler