Å utvide repetoaret

Pernille Nilsen
Det er vel slik med de fleste at middager kjøres på auto repeat. Det skal være lettvint, raskt, litt sunt og forhåpentligvis ikke så dyrt. Det er lett å gå i fella med å spise det samme uke etter uke. En blir jo selvfølgelig ganske god på noen retter, men av og til er det greit synes jeg å utvide repetoaret. Nå er det jo ikke alle som verken har tid eller lyst til å prøve nye retter, men jeg er en person som elsker å google nye retter på nettet og følger en del matblogger. Jeg kan KOSE meg med å finne på noe nytt jeg har lyst å lage. Ikke alt blir like godt mottatt av resten av familien, men jammen har de fått prøve mye nytt takket være min interesse.
En blogg jeg stadig kommer tilbake til er bloggen til Unkarskokken. Han har mange retter som oppfyller nettopp de kriteriene jeg listet ovenfor. Det er middager som ikke består av 1000 forskjellige ingredienser og som de fleste vil like. Denne uken ville jeg teste ut en ny pølserett. Pølser i seg selv er kjedelig mat og smakløst, synes jeg. Forrige uke laget jeg pølser med pasta og pesto og det var jo kjempegodt, denne uken laget jeg pølser og poteter kokt i tomatsaus. Det var nydelig med mye smak. Hemmeligheten her var å koke det lenge (1 time). Da blir potetene møre og gode. Når jeg tenker meg om var i grunnen denne retten ikke så usunn heller. Det var både potet, gulrot, løk, erter og tomatsaus. Pølsene er var 80 prosent kjøtt pølser .

Her er linken til bloggen : http://www.ungkarskokken.com/ og
her er linken til oppskriften: http://www.ungkarskokken.com/knallgod-polsegryte-i-tomatsaus/
Jeg serverte retten med gode hjemmebakte grove rundstykker med litt smør, men det går fint uten også, da det er jo poteter i.
Nå har vi hatt et par dager med mye regn og lyn og torden og som et resultat av det har jeg hatt en vettskremt hund i helene hele dagen lang. Det er utrolig hvor redd dyr blir av lyn og torden. Hele hunden rister og er hysterisk. Det er rett og slett vondt å se på, men jeg prøver bare å være helt naturlig så hun ser at JEG ikke er redd. Det er jeg heller ikke, jeg synes nesten det er litt koselig med litt buldring og braking. Da er det tid for å kose seg med andre inneting. Jeg har derfor bakt en del rundstykker og diverse ting. Jeg synes vanlig kjøpebrød er så kjedelig og smakløst, men å stå opp til frokost og hjemmebakte rundstykker er noe av det beste jeg vet. Da GLEDER jeg meg til frokost. Mens jeg var i sving laget jeg også disse proteinrundstykkene. De er en avveksling til brød det også.

Her tok jeg en liten boks Cottage Cheese, 250 g havregryn, 1 ts salt, 1 ts bakepulver og 2 egg og vispet sammen med stavmikser. Fordelte dette på 9 rundstykker og stekte på 200 grader til de var sånn noenlunde gylne. Sunne er de i hvertfall.