Ut av komfortsonen

Pernille Nilsen

De sier at livet begynner utenfor komfort sonen, men jeg er en person som trives veldig godt inni komfort sonen også. I alle fall har jeg gjort det til nå. I dag har jeg alikevel gjort noe som jeg aldri hadde gjort/tørt før. Jeg har jogget med en totalt ukjent person.
Det hele begynte for en måned siden at jeg meldte meg inn i en lukket treningsgruppe på facebook. Tanken bak var å få inspirasjon og bli motivert sammen med andre. Dette har vært veldig vellykket og formen har kommet seg uke for uke sammen med denne gjengen. Vi er personer fra hele landet i denne gruppen, og stor var overraskelsen da en av damene lurte på om noen var fra Stavanger og ville løpe rundt store Stokkavann. Jeg tenkte : "pytt pytt" og svarte at JEG gjerne ville løpe med henne. Vi vekslet noen meldinger og ble enige om å treffes på parkeringen i dag kl 13.30.
Det viste seg at verden er jammen ikke stor. Svanhild hadde jobbet på min tidligere jobb i 10 år. Jeg kjente henne ikke, men vi hadde jo en del felles kjente å prate om. Å prate det gjorde vi!!! For en koselig dame, og for en flott tur vi hadde. Vi varmet opp i 15 minutter før vi rolig løp i 50 minutter. Det ble en kjekk tur hvor vi fortalte om hverdandres mål og litt om sivil status osv osv. Da turen var omme var vi enige om å treffes hver tirsdag og ta en slik tur sammen.
Så kjekt å treffe nye folk og samtidig ha en felles greie sammen fra start. Nå gleder jeg meg bare til tirsdag. Det er noe med å tørre å bevege seg ut av godstolen og ut av komfort sonen. Det kan være så mye kjekt der ute. "Alt det du finne på", sier min yngste sønn og rister på hodet. "Ja nå er jeg 50, frekk og frimodig", sier jeg og ler.
Etter løpeturen laget jeg en enkel middag. Det ble bare oppvarmede karbonader, men jeg slo til og laget hjemmelagede hamburgerbrød. De var rett og slett knallgode og det blir lenge til jeg kjøper ferdige, for det var jo så raskt gjort.
Jeg laget 8 store hamburgerbrød:
500 g hvetemel, 1 ts maldonsalt, 2ss sukker, 1 dl melk, 2,5 dl vann, 25 g gjær, 50 g smør. Jeg hevet de veldig lenge og kjevlet de helt flate før jeg la de på brettet til heving. Hadde litt lunkent vann på og drysset på litt sesamfrø på toppen. Stekte de ca 10 min på 225 grader. De smakte nydelig.


Enkelt, greit og godt. Søndagene må av og til brukes til andre ting enn matlaging.