Some like it hot

Pernille
Pernille Nilsen

Siden meg og Sigvald møttes (sånn ca 100 år siden) har jeg hatt ansvaret for å lage all mat. Vi er nok litt gammeldagse, for vi har hver våre oppgaver i heimen, og tenker ikke så mye mer på det. Jeg lager mat og han gjør andre manneting som jeg er veldig glad jeg slipper.

Før sommeren kjente jeg at det hadde nå vært utrolig godt å få ETT måltid servert i uka. Jeg spurte derfor om ikke han kunne ta over lørdagsmiddagen. Som sagt har han aldri laget noe videre mat før, og det han hadde laget var ganske så enkle saker. Jeg var derfor litt skeptisk, men kresen er jeg jo ikke, så det fikk nå gå. Bare jeg slapp kokkelering en kveld i uka. Men jeg må si jeg er mektig imponert over han. Ikke bare har han gått inn for dette med iver og glød, jeg har fått servert retter jeg aldri har tenkt på å lage selv, som i tillegg har smakt nydelig. Han har googlet og lest oppskrifter til den store gullmedalje. Det er også veldig kjekt å diskutere oppskrifter med han. Nå har vi fått en ny felles hobby 💕

Så lørdagen nå er jo bare rene luksusen. Det er så spennende, for han sier jo ikke hva han skal lage. Han bare lukker kjøkkendøra og popper en øl, musikk på full guffe og så begynner duftene å sive inn i stua. Denne helgen laget han den beste tomatsuppen jeg noen gang har smakt. Den var faktisk så god at jeg måtte lage den igjen selv, for å få den inn i repetoaret mitt også. Jeg har aldri laget tomatsuppe fra bunnen, men det skal det bli en endring på nå. Jeg fikk lyst å dele oppskriften, for den er både enkel å lage og smaker godt. Jeg brukte en hel chili med alle frøene i. Vi liker sterk mat her hos oss, og denne ble litt hot, men knallgod.

Sigvald's hotte tomatsuppe med kylling.

Stek ca 400 g kyllingfile i biter med litt salt og pepper. Her kan en nok også bruke en hel ferdig grillet kylling og rive i biter.

Skjær opp 2 båter med hvitløk, 1 løk og en hel chili med frø. Surr dete i litt smør. Tilsett 2 ss tomatpure og lot det steke 1 minutt. Ta det over i en gryte. Hell i  1 1/2  boks hermetiske tomater, 6 dl vann. 1 1/2  grønnsaksbuljongterning. La dette koke på svak varme i 10 minutter. Jevn suppen med en stavmikser. Den er nå helt flytende og fin.

Når jeg serverte suppen tok jeg først litt suppe, litt chilibønner, litt kylling og litt basilikumblader på toppen. Det ble ganske så lekkert. På bordet hadde jeg små skåler med tortilla chips, reven ost og rømme. Da kunne alle forsyne seg med det de hadde lyst å toppe suppen med. Den var jo litt hot, så rømme var deilig til.

 


Publisert: 26.10.2017, 06:30


Andre artikler