Bra damer trenger bra mat

Pernille Nilsen

I dag har jeg gått morgentur i vakre Lundsneset. Solen skinte og fuglene kvitret, og meg og Sita var nesten alene for vi var så tidlige. Været var som sagt nydelig og det har det vært hele uken, men i dag var det helt magisk. Jeg gikk og lyttet til podcasten Bra Damer med Guri Solberg. Den liker jeg veldig godt å høre på, for det finnes utrolig mange bra damer der ute i landet vårt. På slutten av podcasten reklamerer Guri for Adams matkasse, og sier følgende: "Bra damer trenger bra mat". Og det er nettopp bra mat jeg har følt jeg har spist i det siste, veldig bra mat.
Det hele begynte med at jeg kjøpte boken Balanse, som jeg har skrevet litt om før. Jeg trodde det var en slankebok, og ble litt overrasket da det viste seg at det var en kokebok. For at det ikke skulle bli fullstendig bomkjøp bestemte jeg meg for å lage mat fra boken. Det har jeg ikke angret på, for å si det sånn! For maken til god mat har jeg aldri smakt og nå har jeg fått utvidet repetoaret mitt betraktelig.
Det som jeg i løpet av de siste ukene har laget er følgende:
Verdens beste fiskegrateng - uten tvil. Det er veldig mye arbeid å lage fiskegrateng, men denne var til 8 personer så det var bare å fryse den ned. Den var rett og slett nydelig med hakkede mandler på toppen. Ny vri med å koke fisken i melk og lage hvit saus av det etterpå, samt å ha mozzarella i gratengen. Det var nytt, men spennende.

Det første jeg laget var jo Thailands fiskesuppe. Den var bare helt rå på smak. Med en boks hakkede fersken i ble det en helt ny smaksopplevelse.
I vinterferien laget jeg Prinsesse grateng, som var en luksus laksegryte. Den er kommet for å bli, for jeg er egentlig elendig på fiskeretter.

På onsdag hadde jeg besøk av en venninne og laget Lasagna med basilikum og Parmesan. Den var knallgod, og med hjemmelaget foccasia ble det helgemat midt i uka.
Magny's kyllinggryte smakte også veldig godt. Kjekt å ha gode kyllingretter å ty til når en kjøper kyllingfile.

Mandag hadde vi Kyllingburger med cottage cheese og det er de beste burgere jeg noensinne har smakt. De var laget av kyllingkjøttdeig med løk, hvitløk, chili og basilikum. Kyllingkjøttdeig er jo så smakløst og trist, men denne oppskriften gjorde hamburgerene til rene smaksbombene. Jeg sa på forhånd at ingen måtte ta ketchup på før de hadde smakt på maten. Etter noen tygg var det ingen som kom på ketchup i det hele tatt.
Jeg har også bakt litt forskjellig, foccasia brød og snurrer med pålegg. Der brukte jeg speltmel for det sto i oppskriften, men hvis jeg lager det igjen vil jeg bruke vanlig mel. Jeg forstår liksom ikke helt hva så er så fantastisk med speltmel. Mulig det er litt sunnere, men det er jo også fire ganger så dyrt som hvetemel.
Sist helg slo jeg til med en ny kake, og den var jo ikke feil, for å si det sånn. Veldig lettvint og med en nydelig smak av Napoleonskake.

I dag er det søndag og denne dagen skal jeg bruke til å rydde litt opp her i heimen. Sigvald har stor rydding i garasjen, og i går var vi på Ikea og handlet hyller til den store gullmedaljen. Nå skal det bli orden og system der ute også. 17. mars er det loppemarked i kirken, og jeg skal selvfølgelig være med. Da er det godt å ta en razzia hjemme og se om det er noe som jeg kan bidra med av lopper. Når solen skinner får en litt energi og lyst å rydde og vaske litt også.
Helt på tampen må jeg bare vise de første vårtegnene som er kommet i hagen. Når snøklokkene titter fram DA vet vi at det går mot vår og lysere tider. Ha en nydelig søndag.
