Sommerfest

10.06.2018, 20:56

Hvert år, vår og høst, trenger vi litt hjelp av campinggjengen å få båten vår ut på sjøen. Om vinteren ligger den bak naustet og koser seg. Den er svintung, men med hjelp av Hanne, Gunnar og Frode drar vi Tor Øystein sin båt opp på land, og vår ut på sjøen. Det hele tar bare et kvarter, men hjelpen er uvurderlig. Som en takk ville vi i år lage en liten sommerfest.

Sommerfest har vi hatt mange år før, med både hatter, sommerkjoler og partytelt. I år ble det bare oss seks, men sommerfest ble det okke som. Vi er et godt team mannen og jeg når vi planlegger festligheter. Jeg står som regel for maten og han tar seg av underholdningen, musikken og pynter med både lykter og lys.

Som mat til denne festen laget jeg pastabuffe. Alle hadde noe med seg, og sammen laget vi et koldtbord av ingredienser til en pastasalat. Jeg kjøpte hvitløksdressig og foccasia brød på pastahuset. Den dressingen er bare helt NYDELIG og brødet er helt amazing. Ellers på bordet var reker, kyllingfile, kokte egg, fetaost, søt paprika, cherrytomater, oliven, mais, pesto og selvfølgelig pasta. 

Det smakte knallgodt og det beste var at det var null stress. Dette kommer garantert til å bli en slager som sommermat. 

Forbudet med å tenne opp alt av grill og bål er nå opphevet, men plenen var så gulsvidd og tørr at det ikke ble aktuelt å fyre opp bålpanna. Vi trengte det heller ikke, for kvelden var varm nok som den var. Vi koste oss med litt selskapsleker og utpå kvelden laget vi også Mojito til alle mann. Denne drinken er så god, en skikkelig sommerdrikk som falt i smak hos alle. 

Til slutt ble det kaffi og kake tid, og kaken laget jeg mens jeg kokte kaffen. Så lettlaget og god er den at den forsvant på et blunk. Her er oppskriften på den :

Hakk 1,5 pakke med Safari kjeks litt grovt sammen med en kokesjokolade, også den hakket i biter. Legg dette i en form (trenger ikke være ildfast for den skal ikke stekes) Pisk 1 kremfløte sammen med 200 g philadelfia ost, 2 ts vaniljesukker og 100 g melis. Bre dette over kjekssmulene. Tilslutt pyntes kaken med hakkede jordbær og blåbær. 

 

Vi tok en tidlig kveld, og i morges bar det opp til hyttene til våre venner. Nå er Hanne og Gunnar sin hytte helt ferdig, og de har fått overtakelse dato neste helg. Frode og Siv's hytte blir ferdig om ca en måned. Det er ikke så mye som minner om hytter, for her er standarden høy, og det er ikke mye furu å spore.  Faktisk ble denne helgen den siste de hadde på campingen etter hele 10 år der inne. Nå håper jeg bare de får solgt vognene og kan starte et nytt liv som hytteeiere. 

Det har vært en helt deilig helg på hytta. Været har ikke sviktet oss enda, det har vært sol og sommer i ukesvis. I dag derimot ble det et lite værskifte og nå tror jeg det blir litt kjøligere. Men, vi kan ikke klage. Det har vært syden i over en måned og en skikkelig kickstart på sommeren. 

Del artikkel: Del på X


 #hytta   #sommerfest   #party 

Relaterte artikler