Min egen Thaisuppe

Pernille Nilsen

Forrige uke skulle vi ha treff i Ring 9. Planen var at denne siste gangen før sommeren skulle vi være ute i det blå Det ble selvsagt planlagt forrige treff, når vi hadde 25 grader og sol omtrent hver dag. Vel, forrige tirsdag var det IKKE sol og sommer lenger,. Da hadde vi fått typisk norsk sommer med en iskald vind. Vi bestemte oss da for å legge treffet denne gangen til Hundvågs egen Thai restaurant. I siste sekunde kom Bente på banen og sa at hun kunne ha treffet hjemme hos seg, og vi skulle til og med få Thai mat hvis det var ønskelig.
Så herlig, for det er jo så mye koseligere hjemme hos noen enn på Thaien. Den stenger i tillegg klokka åtte, så da blir det en særdeles tidlig kveld. Kvelden hos Bente ble kjempekoselig og maten var bare nydelig. Bente har bodd mye utenlands, både i Afrika og Asia, så dette med spennnende krydder og mat kunne hun virkelig og Thai mat BLE det !!
Jeg fikk veldig lyst å lage Thai retten hun serverte, men det var bare et problem med det. Bente laget ut fra sitt eget hode og retten ble dermed til mens den ble laget. Noen oppskrift hadde hun derfor ikke å gi oss. Jeg noterte meg likevel litt i hodet hvilke grønnsaker og krydder hun hadde brukt. Jeg fikk også tips om at en suppe på Trines mat var litt i samme duren.
På tirsdag denne uken gikk jeg i gang med godt mot. Resultatet ble utrolig godt. Dette er en rett jeg gjerne vil lage igjen. Vi har tenkt å invitere noen gjester på lørdag, og da skal dette stå på menyen. Denne retten ble til fire personer, så heldigvis hadde vi middag til neste dag også. Det er alltid en luksus å slippe å lage middag en dag.
Bente laget dette som en gryterett, men hos meg ble det litt mer suppe. Det er det jo bare å ha mindre væske i så blir det gryte om ønskelig. Jeg serverte nudler ved siden i tillegg til oppskåret banan. Ja banan!!! For her lærte jeg også noe nytt. I sydlige land blir ofte banan servert ved siden av sterke retter for å mildne smaken. I tillegg til å mildne smaken var det utrolig godt med den søte banan i den litt sterke retten. Søtt og salt er aldri feil sammen. Retten kan også serveres med Thai ris selvfølgelig.
I og med at dette ble verken Bente sin rett eller Trines mat sin oppskrift, tillater jeg meg herved å kalle dette for min Thai suppe. Den ble nemlig en salig blanding av to oppskrifter.
Min Thaisuppe
1 stor gulrot
1/2 blomkål
1/2 broccoli
1 stor løk
2 fedd hvitløk
1 ss revet ingefær
Litt frisk koriander eller basilikum
450 g kyllingfilet
6 ts curry paste
1ts gurkemeie
1 boks kokosmelk 400 g
3 dl kyllingbuljong
1 ts sukker
1 boks ferdig kokte linser
Stek kyllingfilet i små biter (ikke helt gjennomstekt) Legg tilside
Hakk grønnsakene i biter
Surr løk, hvitløk og gulrot til løken er gyllen. Legg tilside.
Fres curry paste i en gryte med 1 ts olje i 30 sekunder
Ha i buljongen, kokosmelk og revet ingefær. La det koke opp og smak til med sukker og gurkemeie
Ha i alle grønnsakene og la det småputre i 10 minutter.
Tilsett kyllingen og la den småkoke i 3-4 minutter til den er gjennomkokt.
Ha i linsene og varm opp. Topp med litt fersk koriander eller basilikum helt tilslutt.
Server med ris eller nudler og en hakket banan ved siden.

Til dessert hadde Bente rabarbra grøt med ingefær og sitrongress og vanilje is ved siden av. Knallgodt og så er det så kjekt å få serverte noe man aldri har prøvd før. Det må også testes, så i dag skal jeg på rabarbra jakt i mors hage. Jeg laget derimot en ny smootie som garantert blir laget igjen. Jeg er veldig glad i kokus så dette var drinken for meg:

Smootie med kokus og tranebær
2 glass:
100 g frosne bringebær
2 dl tranebærjuice
1 dl kokusmelk
1 banan i biter.
Alt blandes i en blender. Knallgod smootie.