Inspirasjon fra det store utland

Pernille Nilsen
Når vi reiser utenlands, er det en ting jeg liker veldig godt, nemlig å bli inspirert av både det ene og det andre. Det kan være interiør/design, eller kreative ting jeg vil lage. Det beste er likevel å få ny inspirasjon når det kommer til mat. Nå kan ikke akkurat England skryte på seg å være et gourmet land, men en snapper jo alltid opp et eller annet.
Denne gangen var vi i Cornwall. Her går det mye i fisk, og vi var i tillegg i en fiskelandsby. Jeg kan styre meg for fisk, men måtte prøve den obligatoriske fish & chips. Dessverre fikk vi denne gangen en rar fisk (ikke torsk). Jeg aner ikke hvilken, men det satte en stopp for fisk, for min del, for resten av ferien. Når en by er en fiskelandsby er de fleste restaurantene naturlig nok fiskerestauranter, og når man da bestiller kjøtt, er det ikke alltid det beste kjøttet som blir servert. Tvert i mot føler jeg at jeg hører mikrobølgovnen plinge i det fjerne på kjøkkenet.
Så det ble ikke så mye gode middager der nede. Da vi satt på Heathrow på vei hjem hadde vi god tid og 50 pund igjen i cash. Vi bestemte oss for å ha noe å spise og et par glass vin til. Jeg bestilte gulrotsuppe og Sigvald noe lamb kofta. Når kelneren spurte hvilken vin jeg ville ha, kom jeg ikke på noe annet enn "a good one". Jeg hørte jo, i det jeg sa det, at dette sikkert ikke var så lurt. Likevel fikk jeg sjokk når et glass kostet 130 kroner. Tabbe. Neste gang skal jeg selvfølgelig si husets vin. I tillegg kom han med to glass. Jeg sa at jeg bare kunne ta begge (før jeg visste prisen), da jeg sikkert kom til å bestille et til!!! Vel, der forsvant de pundene, men til gjengjeld fikk vi litt matinspirasjon og selvfølgelig a very good wine.
Gulrotsuppen var så nydelig at jeg bare MÅTTE prøve den med en gang vi kom inn døren hjemme. Jeg googlet litt, men kom tilslutt over denne fra Trines mat som smakte litt likt. Det var litt arbeid å lage, men FOR EN SUPPE. Det er jo så godt med suppe, og når vi satt og spiste denne nydelig suppen fant vi ut at kanskje vi skulle ha suppe til middag en gang i uken. Vi har aldri hatt suppe til middag, men det er klart at når suppene er så gode som de vi lager i dag (kontra suppe fra pose) så er det en fullverdig middag.

Jeg hadde bacon terninger i istedetfor krepsehaler. Jeg hadde også mye mer tabasco i, for jeg ville ha den litt hot.
http://trinesmatblogg.no/recipe/gulrotsuppe-med-ingefaer-krepsehaler-og-ostetortillas/
Sigvald ville lage lam kofta som han hadde spist. På lørdag grillet vi lammelår og med litt salat ble den dressingen utrolig god. Med smak av mynte, hvitløk, chili og gresk yoghurt passet den perfekt til grillet kjøtt. Denne blir laget igjen garantert. I salaten her er faktisk tomater fra min egen plante og poteter som jeg satte i vår. Det smakte godt, men det var så mye arbeid med både poteter og tomater at jeg tror ikke jeg skal ha det neste år.

På hotellet vi bodde på laget fruen i huset hver morgen kaker som sto på frokostbordet. Det var ulike sorter fra dag til dag, men hun laget noen bringebærmuffins med hvit sjokolade i som jeg fikk lyst å prøve meg på. Oppskriften ble til mens jeg laget disse, men jeg måtte notere ned etterpå for de ble veldig gode. Jeg brukte også bringebær fra hagen og det er jo kjekt å få bruke bærene til noe annet enn syltetøy. Nå er forrresten bringebær veldig rimelige på butikken også. Jeg hadde kun hvitt bakepapir denne gangen, men det er finere med brunt bakepair. Jeg klippet en firkant og la i bunnet av hver for. Nok et tips fra Englandsturen vår 😀


Oppskriften legger jeg ved her:

Så selv om vi ikke kan sies å ha hatt en gourmet ferie, så er det alltid noe som en kan ta med seg hjem og prøve. I fjor var det posjerte egg og det har jeg laget et utall ganger på hytta. Første gang vi var i England fikk jeg helt sansen for scones. Jeg tror jeg har laget tusenvis av disse sconesene i løpet av disse åtte årene siden vi var der. Disse smaker faktisk bedre enn sconesene i England, synes jeg nå.
https://www.detsoteliv.no/oppskrift/scones
Det er kjekt å lufte seg litt å få ny inspirasjon. Av og til kan det bli en slager på hjemmefronten også.