Tall Ship Race på en historisk varm dag

27.07.2018, 21:11

I går meldte de 35 grader i Stavanger. 35 grader!!!! Det er helt sykt egentlig. Hvis det ble 35 grader ble det satt ny varmerekord i Rogaland. Den gamle var fra 1975. Da var rekorden 33,5. Jeg hadde ingen tro på at dette skulle skje, det var rett og slett litt for utrolig. Jeg håpet ikke det skulle skje. Jeg trives nemlig ikke når temperaturen bikker 25 grader, men denne sommeren har jo slått alle rekorder, og tar nok ikke hensyn til mine ønsker.

Da jeg våknet i morges var det helt grei temperatur. Jeg tenkte det var best å få unnagjort turen med hunden, vår før temperaturen steg slik den var spådd. Vi hadde en fin tur, og da vi kom tilbake var mannen i huset også stått opp. Vi bestemte oss for å ta turen til Stavanger sentrum. I år er så heldige å ha Tall ship race på besøk. For de som ikke vet hva det er, så litt fakta her :

Mellom 26. og 29. juli ønsker Stavanger velkommen til 64 skuter fra 17 land, og en skutefest som strekker seg over 1,5 kilometer fra Oljemuseet til Stavanger konserthus. Skutene har brukt de siste dagene fra Esbjerg og oppover langs norskekysten, og sakte men sikkert vil de fylle opp Vågen torsdag formiddag

Jeg tipper de aldri før har opplevd slikt flott vær på noe Tall Ship Race før. Vi ruslet rundt i vågen inne i Stavanger sentrum og koste oss med synet av de vakre seilskutene. Det som er litt spesielt med Stavanger sentrum er at vannet er så dypt inne i selve vågen at til og med cruise skip legger til helt inne i sentrum. I dag var det derimot bare seilbåter og flotte skip å skue. 

 

Temperaturen fortsatte å stige når vi var inne i sentrum. Når vi kom ut av butikker slo varmen mot deg, akkurat som i når en stiger ut av et fly i syden. Vi tenkte at kanskje i dag var dagen da vi skulle ta turen ut til Sola stranden. Den ligger like utenfor Stavanger sentrum, og er på 2. plass hos Trip Advicer for beste sandstrender i Norge. Jeg må jo innrømme at vi ikke akkurat har vært der for mye, men det skyldes egentlig at det er veldig fine strender og badeplasser like der vi bor. I dag var derimot dagen for Sola stranden uten tvil. 

Vi tenkte at siden Stavanger sentrum kokte av mennesker var det nok helt greit på Sola. Feil !!! Alle hadde lyst å dra til Sola i dag. Heldigvis for oss har vi kjente som bor rett ved stranden og fikk parkere på deres eiendom. Det var luksus når vi så fortvilte mennesker lete etter parkering.

Da vi kom ned på stranden fikk jeg helt Mallorca følelse. Delvis for det begynte å bli helt utrolig varmt, og fordi hele stranden var full. Heldigvis kunne vi bare gå et par hundre meter så var den nesten helt folketom. Vi koste oss et par timer, før vi måtte dra hjem. At vi måtte komme oss hjem skyldes delvis at vi er så bleike at vi holdt på å bli grillet levende uten at vi merket det. Det blåste nemlig en deilig farlig bris nede ved strandkanten.

På veien hjem hentet vi mor.  Hun ble med oss hjem og grillet på terrassen. På dette tidspunket var det så varmt at det nesten ikke var til å holde ut. Jeg bare måtte inn på Stavanger Aftenblad å sjekke, og jammen santen hadde det ikke blitt satt ny rekort. På Våland (5 km fra oss) ble det målt hele 34,4 grader. At vi skulle få oppleve dette!!! 

Nå er mor vel hjemme hos seg selv, guttane og Sigvald spiller musikk på terrassen og jeg slapper litt av inne. Temperaturen har sunket til 25 grader og det er litt normale tilstander igjen. I natt blir det tropenatt, men i morgen kveld kommer regnet. Det blir nesten litt rart med regn, etter en hel måned uten. Jeg kjenner jeg gleder meg litt. Jeg forstår godt at de er litt slått ut nede i sydlige land og at fint lite blir gjort. En blir så daff i varmen. Jeg tenker også at jeg aldri kunne ha eid noe i syden og vært der i ukesvis med veldig varme temperaturer. Jeg føler meg som en trykk koker og det er ikke godt. Men, men jeg skal nå ikke klage heller. 

Det er ikke bare det at man blir helt slått ut av varmen, det er nemlig en annen bakside også med dette nydelige været. Hagen!!  Den ser ikke ut. Det er bare å kapitulere. Det ser ut som svidd høy hele hagen, og nå har jeg gitt opp. Vanningsforbud er det også. Det er bare å se på at hele hagen ser ut som en nedbrent åker. 

Dette er hagen på hytta: 

Del artikkel: Del på X


Relaterte artikler