September strikk

01.10.2018, 17:18

I dag er det jammen santen meg blitt oktober. Egentlig har jeg hatt høstfølelsen lenge nå, for akkurat som jeg ikke følte det var noe vår i år, følte jeg at vi gikk rett fra full sommer til skikkelig høst/vintervær. Det har regnet bøttevis - i ukesvis. Nå bryr jeg meg ikke så mye om hele været, i alle fall ikke når det nærmer seg syden. Bare 6 dager til nå så drar vi mot syd, nærmere bestemt Playa de las Americas på Tenerife. 

Det er lang flytur til Tenerife, det er i alle fall sikkert. 5-6 timer må man regne å sitte på flyet. Jeg har med gru tenkt på denne lange flyturen hver gang vi har vært der nede, men i år ser jeg nesten litt fram til de timene. Jeg har nemlig oppdaget lydbok, men mer om det senere. En annen ting jeg også har hørt, er at enkelte tar med strikketøyet på flyet !! Jeg har alltid tenkt at strikkepinnene kunne bli tatt for å være et våpen eller lignende, men jeg hører fra flere hold at de strikker i vei, og at det går helt fint å gå gjennom sjekken med strikkepinner i håndbagasjen. Hva er da problemet ?? Strikketøy og lydbok!! Kan jo nesten ikke ha det bedre. I tillegg kan man jo også få seg et lite glass vin underveis, så her skal ingen kjede seg nei.

Nå tenkte jeg å oppdatere litt med det som jeg har produsert i løpet av september. Ikke nok med at jeg har produsert mye (føler jeg) så har jeg hamstret garn så det holder (en god stund i alle fall) Jeg er jo så glad i garnet MYK og nå fant jeg dette garnet til 40,- nøste i en garnbutikk her jeg bor. Den egentlig prisen er 89,- så dette var et godt tilbud. Resultatet var 22 nøster MYK garn i hus.

Det første jeg laget var Mosegenseren strikket i mørkeblått MYK garn. Denne blåfargen har jeg strikket i før, både til meg selv og mannen, og den er så nydelig. Det er blandet litt svart i fargen, og den er bare lekker. Dette skal være en julegave, men jeg røper ikke til hvem.

Amalie generen var neste prosjekt.  Denne har jeg strikket til kirken,og den ble kjempesøt. Oppskriften kjøpte jeg på nettet, og den var utrolig kjekk å strikke. 

Jeg har også strikket Anker trøyen til kirken. Den var også veldig kjekk og lett å strikke. Begynte i halsen og strikket nedover. Det er jo genialt. Det ble en liten lue til fra Klompelompe boka. 

På pinnene nå har jeg en genser som blir litt til mens jeg strikker. Jeg har dillet og dallet,og jeg sier det igjen - aldri kjøp garn uten plan eller oppskrift. Jeg kjøpte en oppskrift på Raverly til denne genseren, men den var bare på engelsk. Jeg tenkte at det gikk sikkert greit å forstå, men nei.  Jeg forstod ingenting, rett og slett. Men, med å se litt på bildet av genseren, litt mosegenseroppskrift og litt kjærestegenseroppskrift håper jeg den blir litt fin i alle fall. 

Del artikkel: Del på X


Relaterte artikler