Med Fabel på øret

21.10.2018, 09:52

I sommer da vi skulle reise til England og sitte fem timer på tog fra London til Cornwall, tenkte jeg at det kunne være greit å ha en lydbok å høre på. Som tenkt så gjort - jeg meldt meg inn i Fabel. De hadde et tilbud med 4 ukers gratis prøvetid.. Tidligere har jeg vært medlem av Storytel, men følte at Fabel hadde et bedre utvalg av bøker jeg kunne tenke meg å høre.

Som anbefaling hadde jeg fått triologien til Helga Flatland. Jeg lastet derfor ned disse tre bøkene før vi dro. For å gjøre en lang historie kort, den var fantastisk. Jeg satt i fem stive timer og lyttet og strikket og nikoste meg. Disse bøkene, og ikke minst innleserne, gjorde at jeg kunne ha sittet i ti timer og hørt. Når vi kom ned til Cornwall må jeg innrømme at jeg smuglyttet litt om kveldene (og litt på dagtid også). Jeg måtte tilslutt legge bånd på meg for å spare siste bok til hjemturen. 

Når jeg så kom hjem ble det bare mer og mer lytting. Det beste med Fabel er at hvis en finner en bok som er god og innleseren leser magisk kan man se under hvor det står "Flere bøker av samme innleser" Dette har gjort at jeg etterhvert nå har fått meg mine favorittinnlesere. Stemmen på den som leser har etter min mening alt å si. Hvis stemmen er slitende eller for intens orker jeg rett og slett ikke å høre en hel bok. Nå har jeg vært medlem i litt over tre måneder, og til nå har jeg  hørt ikke mindre enn 15 bøker. Det har blitt en morgenrutine for meg å sette på en lydbok mens jeg gjør husarbeid. Så nå kan jeg nesten ikke vente med å sette igang å vaske og rydde. Husarbeidet går som en lek, ja faktisk vet jeg nesten ikke at jeg har gjort det en gang. Jeg kunne ha ryddet i timevis og må nesten stoppe meg selv.

Som sagt har jeg hørt mange kjekke bøker i løpet av disse månedene. Mange har jeg lest før, men synes det er så koselig å høre de om igjen. Jeg er veldig glad i norske forfattere og leser nesten bare norske bøker. Hvis jeg skal nevne noen favoritt forfattere er Heidi Linde en forfatter jeg er veldig begeistret for. Nå har jeg lest alle hennes, men måtte høre de omigjen på lydbok for de er så gode. Jeg kan nevne :

  • Agnes i senga
  • Norsk sokkel, 
  • Nu Jævlar
  • Talte dager

Nina Lykke er også en bra forfatter og boken hennes "Nei og atter nei" er en knallbra bok. Helga Flatlands  "En moderne familie" var også kjekk både å lese og høre på lydbok.

Marit Eikemo sine bøker er også bøker jeg koser meg med. Tre bøker fra henne er:

  • Samtale ventar
  • Alti inkludert
  • Gratis og uforpliktande verdivurdering

Disse bøkene er på nynorsk, men akkurat her passer det veldig med nynorsk.

Min favoritt forfatter for tiden er nok en Stavanger mann, nemlig Tore Renberg. Han leser for det meste sine egne bøker, og jeg må si han er en fantastisk innleser. I og med at han har skrevet bøkene selv, vet han akkurat hvordan han vil at de skal høres ut og det er rene skuespillet når han setter i gang. Nå har jeg hørt alle bøkene om Jarle Klepp (5 stk) og alle om Hillevågsgjengen. I tillegg hørte jeg boken "Du er så lys" i sommer. Nå når jeg ikke har mer å høre på av han, mens jeg vasker i vei, er jeg nesten litt i sorg så glad er jeg å høre stemmen hans. 

I Rogaland finnes et prosjekt som heter "Hele Rogaland leser". Da velges det hvert år ut en bok som deles ut i 30 000 eksemplarer gratis på biblioteket. I år var det Kompani Orheim av nettopp Tore Renberg som var årets bok. I den forbindelse holder Tore litt foredrag om boken og bakgrunnen. Forrige uke var turen kommet til Hundvåg. Foredraget skulle holdes på bydelshuset og det var på dagtid. Jeg bestement meg for å ta turen ned, og det er jeg veldig glad jeg gjorde. Vi var ikke så mange som kom, omtrent 20 sjeler, men vi fikk til gjengjeld en veldig koselig time med en svært sympatisk forfatter. Han fortalte om boken og alle de andre bøkene og vi fikk stille spørsmål. Underveis leste han også både fra Kompani Orheim og den siste boken om Hillevågsgjengen, Skada Gods. Det var en opplevele å se han lese, for som jeg tenkte, levde han seg sånn inn i rollene at det var som å være vitne til et skuespill. På slutten spurte han om det var noen om hadde noe mer å si. Jeg tok da mot til meg og rekket opp hånden (gjelder å gå litt ut av komfor sonen iblant he he ). Jeg sa da :" Jeg må bare si jeg synes du leser helt fantastisk og at jeg nå nesten er i sorg etter å ha hørt alle lydbøkene dine". Tore takket fint og fortalte at Kompani Orheim (som blir lest av en østlending) nå skal leses inn på ny av han selv. Han kunne også fortelle at det kommer en til bok om Hillevågsgjengen. Jippiiiii gjett om jeg gleder meg.

Utrolig kjekt når man kan få være med på noe slikt i sitt eget nærmiljø. Jeg er i alle fall veldig glad jeg meldte meg inn i Fabel og kommer nok til å høre bøker etterhvert. 

Del artikkel:


 #Fabel   #lydbøker 

BloggiShop

Relaterte artikler