Festmåneden november

21.11.2018, 07:33

Nå nærmer det seg jammen slutten av november også. Snart jul og alle hjerter gleder seg, i alle fall mitt. November er for mange en litt kjedelig måned hvor lite skjer, men i vår familie er november den store fest måneden. Ja, så mye er blitt feiret denne måneden at jeg nå har innført 30 dager uten sukker. Ellers er jeg redd jeg kan gå på en smell i jula ha ha.

For å begynne litt med oss selv så har både meg og Sigvald gebursdag i november. Jeg er hele 2 dager!!! eldre enn han. I vår slekt er det en tradisjon at kvinnene er eldre enn mennene. Min farfar var fire år yngre enn min farmor, min far var to år yngre enn min mor og jeg er to dager eldre enn min mann. Nå har jammen vår yngste sønn funnet seg en kjæreste som er tre år eldre. 

Men som sagt så ble vi hele 54 år i år. Dette ble først feiret på min dag med et vennepar på litt mat. Det ble en kjempekoselig kveld. Jeg laget en ny kake fra Asfalt sin kokebok. Det var en sjokoladekake med aprikossyltetøy og krem inni og med litt krem og firkløverfyll på toppen ble den helt nydelig. 

Da mannen to dager etter skulle feire sin dag hadde jeg en liten overraskelse på lur. Jeg så nemlig på facebook at Hifi senteret skulle ha gratis konserter i hele Norge. Til Stavanger Hifi senter skulle de komme 14. november og det var ikke ringere enn Hilde Selvikvåg som skulle opptre. Konsertene skulle være i mørke, dvs vi skulle få ansiktmaske og bare lytte og bruke kun hørselssansen. Siden vi begge er veldig begeistret for Hilde meldte jeg oss på. Ja, jeg meldte meg sågar inn i Hifiklubben, så nå ramler mailene inn fra de. Jeg sa til Sigvald at vi skulle til byen og at vi skulle gjøre noe kjekt som ville ta en time. Han var rimelig spent og forstod ingenting, men er glad i en blåtur og lurte fælt på hva jeg hadde funnet på. Da vi svingte inn på Hifi senteret forstod han i alle fall ikke noe. Ikke noe i butikken tydet på at det skulle være en konsert om femten minutter. Pluttselig kom Hilde opp trappen for å hente noe. Da forstod han tegningen. 

Det ble en kjempekoselig intim konsert for cirka 30 stykker. Vi fikk goodie bag og forfriskninger. Det var helt utrolig å ha på masken og bare lytte. Når alle andre inntrykk var tatt bort hørte man lyden på en helt annen måte. Siste sang tok Hilde også på maske og spilte keyboard og sang i mørke. Hun er bare så sympatisk og hyggelig. Gaven til Sigvald var en Marshall Høytaler fra oss alle. Det var jo litt i ånda med konserten og det var en fornøyd jubilant den dagen.

Ellers har vi feiret onkelen til Sigvald sin 85 års dag. Den ble også feiret hjemme hos oss og selv om det bare var ferdigkjøpte smørbrød ble det jo litt pynting og kakebaking. Jeg hadde strikket en jakke i MYK til jubilanten og den passet heldigvis akkurat. 

Så feiret min svigerinne sin 50 års dag 11 november. Dagen var i oktober, men da var halve slekten reist vekk siden det var høstferie. 19. november er dagen da meg og Sigvald møttes og den pleier vi å markere. Hele 36 år siden er det siden vi ble kjærester. Ja for i den tiden ble vi jo sammen med en gang, ikke slik som i dag hvor de unge er "venner" i nesten et år før de endelig blir et par. I vår tid skjedde dette gjerne samme kveld, enkelt og greit. I år ble det bare en tur på kino med filmen "A star is born" med lady Gaga. Den var helt grei, litt langtrukken, men mye fin musikk.

Som om ikke alt dette var nok er den årlige høstmesse midt i alle feiringene. I år skulle jeg være med på barnetombolaen. Det må være det mest travle jeg noen gang har vært med på. Da har vi et langbord med mange hundre premier. Loddene koster to kroner alle får gevinst hvis loddet slutter på 0. Ungene er helt ville og nesten alle vinner tilsutt. På et tidspunkt følte jeg nesten jeg mistet hele kontrollen av unger som var så ivrige og hadde vunnet. Veldig travelt, men veldig gøy å se så mye iver og barneglede.

Nå er det litt roligere framover. Alle snakker om hvor travelt de har det i desember, men for meg er dette en helt rolig måned uten verken julebord eller andre festligheter. Vi skal nok finne på noe kjekt, men julebord er ikke noe jeg savner en plass. 

Ha en stressfri juleførtid. 

Del artikkel:


 #gebursdag   #november   #Hifi 

BloggiShop

Relaterte artikler