Green Friday og litt black også

27.11.2018, 10:40

1 kommentar

 

Nå har vi ruset oss på tilbud i over en uke. Ja, for Black Friday varer jo ikke en dag - den holder på hele uken. Hver dag popper nye tilbud opp på mobil, TV og PC. På selve Black Friday brukte vi nordmenn 3,7 milliarder kroner !!! Det er jo helt vanvittig. Hvor skal denne kjøpekarusellen ende. Vi blir litt lurt til å tro at hvis vi ikke handler er vi regelrett dumme. Tilbudene er jo sååååå fantastiske. Vel, det kan diskuteres, noe er billig, men andre ting er bare juks og fanteri fra handelsstanden.

Jeg tenkte først at jeg ikke skulle handle noe på Black Friday. Julegavene var litt i boks og jeg ville ikke hive meg på bølgen. Likevel ble det til at jeg tuslet meg ned på senteret her jeg bor og kjøpte litt småting. Jeg har i alle fall litt god samvittighet for at jeg støttet vår lokale senter og ikke dro til byen. På vårt senter var det rolig og fredelig og gratis frokost med både spekemat og ost.

På apoteket hadde de 40% på alle gavepakninger og det jo et godt tilbud. I parfymeriet hadde de 20% på all parfyme. Der ble det noen julegaver jeg vet er på ønskeliste. Så alt i alt ble det en litt "planlagt" handel.

Det jeg hadde mest lyst å hive meg på var et arrangement jeg så på Facebook. Green Friday !! Tanken bak var at alle skulle komme med så mange klesplagg de ikke brukte og levere inn. Så fikk man en bonge for hvert klesplagg og kunne så forsyne oss med så mange klesplagg som man hadde bonger. Dette synes jeg hørtes på kjekt og miljøvennlig ut. Jeg vasket opp noen plagg jeg ikke brukte og noen var sågar med prislapp på. Totalt ble det 10 plagg. Jeg fikk mor med meg og vi troppet opp på Mostun klokken seks på fredag. Her var det allerede en god kø av mennesker som også ville gjøre noe anderledes på Black Friday.

 

Da vi slapp inn må jeg derimot si det nesten ble litt amerikanske tilstander. Folk kastet seg over klærene og grafset og rotet noe sinnsykt. Men det var mange om beinet og ikke så allverdens med plagg. I tilegg var det kanskje litt langt mellom godbitene også. I alle fall så det slik ut når alt lå i en fillehaug.

Det første jeg fikk fatt i var et par ganske nye Viking støvler. Det var i grunnen nok for meg, men det ble nå til at jeg tok 10 plagg etterhvert. Mor fikk 2 topper. Hele sirkuset var over på 20 minutter. Da var det nesten ikke klær igjen så her gjelder det å være presise. Jeg snakket litt med de som arrangerte dette og de fortalte at de ville ha dette arrangementet to ganger årlig. Selv om det var litt galskap der inne var det jo gøy også. Det spilte heller ingen rolle om det ikke ble det store gevinsten, det kostet jo ingenting.

Da vi gikk derfra tenkte jeg at det jeg hadde fått med meg kom til å ligge på Fretex innen en uke. Da vi kom hjem og fikk lagt det litt utover så jeg imidlertid at det var mye fint også. Ja, faktisk var det bare en kjole som ikke passet. Jeg tror rett og slett jeg fikk meg ny nyttårskjole også!! Mor var storfornøyd med toppene sine og hun var virkelig fin i de også.

Som om dette ikke var nok var det Cyber Monday i går. Tilbudene vil ingen ende ta. Nå håper jeg at dette jaget kan roe seg litt før jul. Jeg er begynt på kalendere og kranser og koser meg med det.

Del artikkel:


BloggiShop

Relaterte artikler