Den søte adventstid

04.12.2018, 13:59

Nå har vi kommet til adventstiden, min favoritt periode i løpet av året. Mange stresser vettet av seg med alt de skal gjøre i desember, men cluet er å være litt i forkant slik at desember måned blir akkurat det den skal bli, en rolig avslappende måned med mye kjekke ting. Det er viktig å huske at man trenger ikke være med på alle aktiviter og diverse som skjer i desember. Det er lov å tenkte hva man egentlig vil og si litt nei innimellom. Selvfølgelig det er jo travelt for de som har små barn og skal på mange avslutninger og diverse annet som følger med. Men egentlig går det an å bare roe alt helt og få med seg det grøvste og kjekkeste.

Jeg har ikke store planer i desember og akkurat det er faktisk planlagt. Jeg vil nyte denne føjulstiden med baking, juleverksted og gå på julemesser i helgene. Julegavene er for det meste i boks, og nå skal jeg snart begynne litt med baking. Jeg elsker jo å bake så denne tiden er som skapt for meg. Jeg må imidlertid begrense meg, for det skal jo bli spist også og det er ikke noe videre å stå å kaste julekaker i februar. Derfor får alle i familien bestemme en sort hver som blir bakt fortløpende. Denne julen blir det derfor: kakemenn, kolakaker, peanøttkjeks, engelsk julekake og kokuskaker.

 

Nå er jeg heldigvis ferdig med alle kalenderene. Jeg synes det er så kjekt å lage til familie og venner og bruker litt tid på det. Det er ikke så mye i hver pose, men heller litt oppmuntring og bittelitt kjeks og sjokolade. "Det er jo bare jul en gang i året" som minstemann sier, så får vi unne oss det. Minstemann og minstemann, han er snart 24 år, men kalender vil de ha akke som. I år laget jeg 4 kalendere, en til hver av guttene, en til mor og en til en venninne. Så håper jeg de koser seg med de i tiden som kommer.

 

Med årets kalendere fulgte et krus som på bildet ovenfor. Disse hadde et lite hullrom til kjeks ol. Veldig koselige og fyllet i årets poser til kalender har vært litt kos til å ha inne i dette hullet i kruset.

Jeg har faktisk fått meg ikke mindre enn to kalendere selv også!! Det er jammen ikke rusk og dette tror jeg må være første året jeg selv har kalender. Den ene fikk jeg av sønnen og det er en tekalender fra Pukka Te. En ny pose/variant for hver dag. Veldig greit, for nå får jeg testet litt forskjellige typer. Den andre er en litt luksus kalender jeg har fått av mor. Det er No7 sin kosmetikk kalender. Nedless to say at den falt i smak. Mye fint og litt store størrelser på produktene også.

Nå står kranser og diverse pynt for tur. Jeg har mine faste i familie og venner som får hver sin krans. Selv har jeg laget et hjerte av bjørk med lys, lerkekongler og eføy til oss selv. Det er veldig lett og kjekt å lage kranser og de blir bare så mye finere enn de i butikken. Jeg pleier å ta en skogstur å samle mose, eføy, kongler og greiner. Så setter jeg av en hel dag til dette. Det blir litt rusk og rask så det kan være greit å gjøre alt på en gang. Jeg har derfor satt av førstkommende lørdag til kransedag. Men først skal jeg på julemesse. Det er så mange messer nå at det er opptil flere hver lørdag og søndag. Jeg kjøper ikke så mye på messene, for jeg lager jo så mye selv, men får ny inspirasjon av det jeg ser.

 

Det som også er så koselig i adventtiden er alle lysene. Folk er blitt så flinke å pynte ute med MASSE lys og det er så fint. Det skaper en helt unik stemning når det lyser fra alle hus både i vindu og på busker og trær. Noen pynter jo hele huset, men selv om jeg liker jul så er jeg ikke der. Jeg koser meg med min lille pynt. Jeg har det nemlig ikke så veldig julete inne. Litt pynt kommer fram hver dag, men ikke for mye. Jeg er også blitt vedlig glad i den nye pynten som ikke er så rød. Jeg pleier å handle mye på 70 % i januar og det er alltid kjekt når julen kommer å pakke opp ting jeg kjøpte i fjor som jeg hadde glemt jeg hadde kjøpt.

I kveld har jeg vært borte hos min eldste sønn. Han er muligens enda mer glad i jul enn meg og ville gjerne fått pyntet juletreet sitt i kveld. Man kan trygt si han er i forkant !! Det ble riktig koselig og han var veldig fornøyd. Ha en god og stressfri advent.

Del artikkel:


 #advent   #kalender   #kranser 

BloggiShop

Relaterte artikler