Strikkeåret 2018

04.01.2019, 06:30

2 kommentarer

I år har det blitt mye strikking, mye mye mer enn jeg hadde trodd. Jeg elsker å strikke, men må innrømme at i 2018 ble det nesten litt i overkant. Jeg hadde også store planer om å strikke mest mulig til meg selv og gjerne småplagg og ikke bare gensere. Slik ble det selvfølgelig ikke. Jeg strikket hele 9 gensere i julegaver og da var bare en til jente 9 år, resten var store gensere i størrelse M og L. Sånn kan det gå når en er VELDIG GLAD I å gi bort ting en har laget selv. 

Noe er kommet på blogg, men julegaver har jeg ikke kunnet vise av opplagte grunner. Noen tenker over hva de har oppnådd i året som har gått og har en aldri så liten vareopptelling med sitt. Jeg tenkte (som ifjor) å ta et lite overblikk over fjorårets produksjon. Så her har vi strikkeåret 2018:

Startet i januar med å strikke meg en genser i mørk blå MYK garn. Oppskrift fra Dorte Skappel. Denne beholdt jeg selv.

Det ble også en liten baby Marius til kirkens prosjekt. Denne er størrelse 2 år. Selv om den er liten er det ganske mye arbeid med den for garnet er så tynt. 

I februar ble det en rød Valentin genser på meg. Dette er Mosegenseren og den er superkjekk å strikke. Denne er strikket i Kid Silk Erle og fargen er julerød og helt nydelig.

 

I mars strikket jeg en kosejakke som min mor fikk i 80 års gave. Den er strikket i MYK.

I april ble det et teppe til kirken. Jeg kalte det påskelabyrinten for det er strikket i log cabin mønster. Teppet er 1 kvadrat.

I mai strikket jeg denne "farmen genseren". Den har jeg strikket i 2017 også og den lyse fikk min søster til jul i år. Denne har jeg planer om å selge for jeg har så mye til meg selv at jeg ikke får brukt den.  

Det ble også en liten genser av restegarn. Strikket i KOS, MYK og Air.

En liten Marius størrelse 2 år til kirkens prosjekter.

I mai strikket jeg også Line Langmo genseren min. Dette er den dyreste genseren jeg har strikket i år, men også den kjedeligste. Den ble unnagjort på 5 dager, men ble veldig fin tross alt.

I juni strikket jeg meg en kosejakke selv i MYK til å ha å slenge rundt meg på hytta. Det ble også en topp i bomull av noe restegarn.

I juli strikket jeg Vendela genseren til min tanteunge Vilde. Denne strikket jeg på toget i England og koste meg med den. Den er strikket i Merino ull og fargene var fine sammen.

Jeg strikket også en Marius til min andre tanteunge Lea. Dette er første gang jeg feller i bolen. Jeg har strikket denne mange ganger før, men den ble altså veldig nett og fin når en strikker den litt inn i bolen.

I august strikket jeg en genser til min svoger til jul. Dette er "kjærestegenseren" til Dorte Skappel og jeg strikket den i hennes garn MYK. Jeg har strikket denne tidligere til min mann og det er en nydelig genser å ha på. Enkel og fin.

Det ble også et par restegarns gensere til kirken.

I september strikket jeg Anker Trøye og Amalie genser som gikk til kirkens prosjekter. De ble veldig fine og jeg kommer til å strikke mer av disse senere. Luen er fra Klompelompe

I september strikket jeg også Humulus genseren. Denne ser jeg på bloggen har mange treff så den er en populær genser å strikke. Jeg strikket i garnet Sterk. Oppskriften kjøpte jeg på Rawerly. Denne er til meg selv og jeg ble veldig fornøyd med den.

Jeg hadde planer om en rillegenser i en jeansblå farge. Jeg tutlet en del før jeg landet på BIG STERK og kjøpte en engelsk oppskrift på Rawerly. Dessverre forstod jeg ingenting av hele oppskriften. Jeg endte med å strikke noe jeg diktet litt selv og som jeg tilslutt ble veldig lei av. Jeg ferdigstillet genseren, men har planer om rekke den opp og strikke den engelske oppskriften. Det skal rett og slett bli min genser å bryne meg på, og jeg SKAL klare oppskriften tilslutt.

I oktober strikket jeg to mosegensere. Disse gav jeg bort i julegaver. De ble strikket i garnet MYK. Man kan nemlig bruke MYK på denne oppskriften. Det var to fornøyde damer som fikk disse. Den ene var baby rosa og den andre mørk blå.

I november strikket jeg nok en jakke i garnet MYK til onkelen til min mann. Han fylte 85 år og vi visste ikke hva vi skulle finne på til mann på 85 år. Man har det meste da, men en deilig myk jakke passet han utmerket. Denne diktet jeg litt selv og ettersom jeg ikke orket å strikke fram og tilbake ble den strikket rundt og klippet opp. Gikk veldig fint og den ble akkurat passe.

I november strikket jeg Cortina genseren på bestilling fra min søster. Hun ville gi den i julegave til sin "svigerdatter". Den var knallkjekk å strikke og den gikk på en uke. Det pleier å gå fort med meg når jeg blir ivrig. Den ble strikket i Merino ull fra Viking garn. Fargen er mørk blå og hvit. Jeg må innrømme at jeg liker Cortina genseren bedre enn Marius nå. Det kommer nok også av at jeg har strikket en Mariuser opp gjennom årene.

Siden "svigerdatteren" skulle få damemodellen av Cortina tenkte jeg å strikke en herreutgave til min nevø som er kjæresten til denne svigerdatteren. De måtte jo matche fant jeg ut. Her brukte jeg garnet Falk som jeg kjøpte på Gjesdal spinneri. Han fikk den i julegave av meg.

Det ble nok en liten Amaligenser til kirken på tampen av året. 

Tilslutt strikket jeg av restene av min egen Line Langmo genser en liten modell til en jente på 9 år. Den ble veldig søt synes nå jeg.

Sist, men ikke minst strikket jeg også meg selv en genser hvor jeg kjøpte en strikkepakke på Strikkemekka. Genserpakken heter Anja genser, men jeg valgte litt andre farger og de ble jeg veldig fornøyd med. Den var lett å strikke, men garnet Fayrytail var ikke et garn jeg likte å strikke i. Heldigvis var den helt kløfri og lun og deilig. Blir nok en slager denne.

Dette var dett, men det ble jo litt for å si det sånn. Jeg har ikke orket å telle engang hvor mange gensere jeg har strikket i år.

Neste år har jeg litt planer om å rekke opp litt av noe jeg ikke er helt fornøyd med å strikke det igjen. Jeg har også en herre Cortina genser på pinnene som er en bestilling fra en venninne. Jeg har (som ifjor) de samme strikkeplanene, men jeg kjenner meg selv og vet at jeg kommer nok til å ture på som jeg har gjort i år. Jeg elsker å strikke og føler meg helt naken uten et strikketøy. 

Da ønsker jeg alle et godt nytt strikkeår. 

Del artikkel:


BloggiShop

Relaterte artikler