Godt nytt år

01.01.2019, 12:00

Desember måned har vært en laber bloggmåned. Jeg har ikke hatt inspirasjon til å skrive og det har vært litt travelt. Det er tross alt desember og uansett hvor rolig en vil ta det, blir det automatisk litt ekstra som fører til en travel måned. 

Julen har gått fint. Den har vært rolig og vi har feiret med måte. På julaften var vi bare familien og min mor. 2. dag møttes alle søsken til brunch hos mor. Da var vi 15 stk og alle hadde med mat som vi laget til et stort koldtbord. Veldig grei måte å gjøre dette på.

Det er noe som har vært litt uvanlig for desember måned til å være. Jeg har nemlig vært særdeles flink på treningsfronten. Det har vært trening 4-5 ganger i uken !!! Som regel har det blitt løping, men jeg har også vært en del ganger i svømmehallen. Jeg synes det er så nydelig å bare svømme lengde etter lengde i rolig tempo. Det blir nesten litt mindfulness for jeg tenker ikke på noe spesielt og bare nyter bevegelsene og vannet. I januar skal jeg kjøpe meg halvårskort. Da kan jeg gå så mye jeg vil. Stort sett vil det nok være nok med en gang i uken, men hvis vi ikke reiser på hytta er det en god start på lørdagen og ta en svømmetur på morgenkvisten. 

Siden jeg har trimmet over måte har jeg også vært ganske flink med å ikke dykke ned i julekakeboksen. Det har jo blitt en kjeks eller to, men ikke så mye. Dette året blir det nok litt julekaker til fuglene, for hele familien er innstilt på å gå januar i møte med et sunt sinn. Det er deilig å ikke føle seg stinn og uvel, men heller sprek og lett. Lett og lett fru Blom, det kunne jo vært bedre. Men men det kunne vært mye verre også.

Som om ikke denne sprekheten har noen grenser så løp hele familie juleløp rundt Stokkavannet på selveste julaften. Jeg kom over arrangementet på facebook og klarte å lure resten av gjengen min med. Først trodde jeg det bare var å løpe rundt vannet uten tidtaking, men det viste seg at det både var startnummer og tidtaking. Vi måtte også bestemme på forhånd hvor lang tid vi trodde vi kom til å bruke. Deretter startet vi i henhold til denne oppgitte tiden, slik at alle sammen til slutt skulle komme noenlunde likt i mål. Jeg tenkte jeg kom til å bruk 55 minutter,  så jeg startet kvart på elleve, mens Henrik trodde han ville bruke 38 minutter og startet løpet to minutter over elleve. 

Det var over 200 som løp og det var rett og slett knallkjekt. Litt minus når en løp på egen tid var at jeg løp nesten hele vannet (som er 8 km) for meg selv. Det var ingen energi å hente fra andre som løp. Når vi kom i mål var det gløgg og julekaker. Skikkelig koselig. Tiden min ble tilslutt 50,11 og jeg var storfornøyd. 

Det var en veldig kjekk måte å starte julaften på, og blir det noe neste år skal jeg melde meg på asap. Det utrolige var at dette løpet ikke kostet en krone. Man ble likevel oppfordret til å donere 50 kroner til Varmstuens venner. Dette er ildsjeler som gjør det fordi de synes det er gøy. De startet for 6 år siden med 15 mann og i år var det som sagt over 200 stykker.


I går feiret vi nyttår med gode venner. Menyen var som vanlig min signaturrett :

Forrett: Spekeskinke og melon

Hovedrett: Langtidstekt lammelår, fløtegratinerte poteter, rosenkål og bacon, soppstuing og bringebærsaus. 

Dessert: Karamelliskake med hjemmelaget karamellsaus og peanøtter.

Til kaffen laget jeg gulrot muffins som jeg danderte som en klokke. Jeg brukte et stort lystfat som jeg kledde med folie og klippet noen visere til klokke. 

Jeg liker godt å lage til fest og særlig nyttår hvor man kan pynte litt ekstra. Da jeg skulle dekke bordet fant jeg ut at jeg ikke hadde så fine servietter som jeg ønsket. De eneste jeg hadde var noen store grønne fra Ikea. Jeg googlet litt og fant en måte å brette servietten på slik at den så ut som et juletre. Det ble ganske så fint likevel om servietten ikke var av det dyre slaget. Jeg dillet jo litt med den videoen for det går så fort når de viser. Som juletrefot brukte jeg en lerkekonglekvist og så et klister stjerne i toppen. 

 

Legger ved linken til å brette serviett her:

 http://kreativeideer.no/slik-bretter-du-servietten-til-et-juletre-pa-1-2-3/?gclid=EAIaIQobChMIhIS634TN3wIVS6maCh2R3AB6EAAYASAAEgLGsvD_BwE

Nå i dag starter vi med blanke ark og jeg håper at 2019 vil bli et bra år med god helse og mye kjekt som skjer. 

Godt nytt år!!!

Del artikkel:


 #godt   #nyttår   #år 

BloggiShop

Relaterte artikler