Gjenbruk og redesign

10.01.2019, 11:10

Selv om jeg strikker mye blir ikke alt slik jeg hadde tenkt eller sett for meg når det er ferdig. Dette året har jeg derfor bestemt meg for at prosjekter jeg fullførte i 2018 som ikke ble akkurat som forventet, skal rekkes opp og strikkes på ny. For mange vil det nok virke rart å rekke opp en genser man har brukt kanskje 30-40 timer å lage. For meg handler det litt om økonomi og at det jeg har skal faktisk brukes. 

Det koster å strikke når en strikker så mye som jeg gjør. Det er en dyr hobby. Særlig siden jeg gir vekk mye av det jeg lager i gaver og gjerne strikker opptil to gensere i måneden. Jeg liker også å strikke i kvalitetsgarn. Jeg strikker aldri i Europrice eller Sparkjøp garn. Ikke at det ikke er greit nok garn, men jeg har mine favortitt garn og synes det er så mye kjekkere å strikke når jeg vet at garnet har god kvalitet og f.eks ikke klør. Når en legger så mange timers arbeid i noe vil jeg at det skal være deilig å ha på og bli brukt av den som får det eller meg selv. Jeg handler derfor ofte i stort når jeg kommer over noe godt kvalitetsgarn. Dette fører til at jeg har mye garn liggende og til tider kan det stresse meg litt.

Jeg har derfor funnet ut at i år skal jeg strikke opp mesteparten før jeg kjøper nytt. Jeg har sagt dette mange ganger før, men jeg kjenner at i år tror jeg at jeg skal klare dette. Jeg skal også rekke opp 3-4 prosjekt fra 2018 og strikke de om slik jeg ser jeg vil ha dem nå.

I gamle dager måtte en ofte rekke opp strikkegensere eller jakker for å strikke noe nytt. De hadde ganske enkelt ikke råd til nytt garn. Da mine besteforeldre skulle ta familiebilde av hele familien hadde farmor ikke noe å ha på ungene sine på bildet. Hun fortalte meg at hun derfor rekket opp litt gammelt strikk og lage tre fine gensere til flokken sin. Jeg synes det er så koselig å se det bildet og ikke minst tenkte på hvor kreativ og økonomisk min farmor var. Hun er et forbilde for meg. 

En annen ting jeg måtte starte året med var å fikse litt på en genser som jeg ga i julegave som ble litt kort for eieren. Jeg vil gjerne at alle skal bli fornøyde og ikke minst at det jeg strikker og gir bort blir brukt. Jeg tok derfor genseren tilbake og rekket liksågodt opp hele raglanfellingen. Jeg vet det sikkert er en mye lettere måte å gjøre dette på, men jeg forlenget genseren og strikket raglanden på ny!! I går var jeg ferdig og nå håper jeg den heldige eiren blir fornøyd med sizen. 

 

I disse få dagene det nye året har vært har jeg sortert garn, rekket opp to gensere, lagt en genser til salgs på Finn.no og ryddet opp. Jeg har også laget liste over årets planlagte prosjekter og fordelt det litt utover året. Hvis jeg er flink å holde dette vil lageret være tomt i slutten av året og jeg vil ha redesignet i alle fall tre gensere til nye modeller. Jeg vil også ha spart MYE penger, men mest av alt vil jeg bruke de tingene jeg har, ikke la de ligge og støves ned. Som en bonus vil hobbyrommet mitt være mer ryddig og stresset av alt garnet som ligger der være borte, forhåpentligvis....

 

Legger ved linken til Finn.no hvis noen har lyst på ny strikkegenser:

http://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=137087841

Del artikkel:


BloggiShop

Relaterte artikler