Marius med en tvist

09.02.2019, 22:13

1 kommentar

Parallelt med at jeg strikket Cortina genseren jeg ble ferdig med for en uke siden, strikket jeg også på en Marius. Denne Mariusen tenkte jeg at jeg ville strikke til kjæresten til min sønn. Hun er en slank og trent dame og jeg tenkte at hun kanskje ville like den litt kroppsnær. Mange Marius gensere blir bomsete og store og jeg synes selv de er finere når de former seg litt etter kroppen.

Som tenkt så strikket !! Jeg la opp to rette og to vrange og strikket dette opp hele bolen. Jeg strikket i XS og til tider tenkte jeg at denne genseren umulig kunne bli passelig uansett hvor slank den unge damen var. Men jeg håpet å få dampet den litt fint ut og få den passelig. Ermene ble også bare strikket i to rette og to vrange. 

Jeg gjorde som planlagt og dampet den lett og sydde den fint sammen under ermene. Jeg var rimelig spent da jeg skulle gi den, men den satt som et skudd. Hun var rett og slett nydelig i den og ble veldig glad.

Nå har jeg strikket fire gensere på rappen med dette mønsteret så nå måtte jeg ha en Marius pause. Jeg fikk oppskrift på et pannebånd som jeg likte og fikk lyst å prøve meg på. Tenkte det skulle være et en kvelds prosjekt, men den gang ei. Det var nemlig på pinne 3 med 70 masker og man skulle strikke 50 cm. Det er smått, veldig smått så det tok hele tre kvelder å strikke ferdig dette pannebåndet. Etter at man hadde strikket denne "tuben" skulle det sys sammen på en finurlig måte slik at man fikk den fine turban looken. Jeg synes det ikke ble så aller verst. Det viste seg at det var litt trangt til meg (men jeg har jo et giga stort hode) så jeg får se om noen med en liten hodekrets kan få det i gave. Jeg vil i alle fall strikke meg selv et nytt for jeg synes det var en kjekk måte å få brukt opp restegarn. Det gikk med 1 nøste og hvor ofte sitter man ikke igjen med akkurat et nøste etter at man har gjort ferdig en genser ol.

Nå har jeg en genser jeg har rekket opp på pinnene. Jeg ble ikke helt fornøyd med resultatet og gjorde kort prosess og rekket den opp. Jeg likte så godt fargen på garnet og ville lage en genser som i alle fall ble brukt. 


Så sånn går no strikkedagene her i heimen. Jeg prøver å trappe litt ned, men det er vanskelig. Her om dagen så jeg at en strikkebutikk i byen hadde begynt å selge strikke servietter (papir). Disse traff virkelig meg:

Del artikkel:

BloggiShop

Relaterte artikler