Vive la France 🇫🇷

25.02.2019, 15:31

I helgen slo vi til med en aldri så liten fest. Liten fordi vi bare var fire stykk, men ikke for liten til å ikke ha et tema. VI elsker temafester og denne gangen ble det FRANSK AFTEN. 

Når vi først hadde bestemt oss for dette temaet innså vi at det var rett og slett et tema en kunne gjøre mye kjekt ut av. Det var først og fremst fransk mat, men også vin, kaker, musikk og litt utkledning som ikke krevde så mye styr. 

Gjestene våre var et vennepar og på forhånd sa jeg at de måtte ha på hvit skjorte og svart bukse/skjørt. Jeg hadde fått fatt i franske alpeluer og da de ankom fikk alle hver sin. Se her hvor fine vi var:

Alle har som regel en hvit skjorte i klesskapet og de franske alpeluene kostet ikke allverden de heller. 

Vi startet kvelden med litt bobler og fransk musikk. Måtte jo høre låten fra Allo Allo for de som husker denne britiske komiserien. Jeg ble litt overrasket over hvor fin fransk musikk egentlig er. Jeg tror rett og slett jeg har fått en ny musikksjanger å like.

Jeg hadde dekket bordet så koselig jeg kunne og sydd en duk i rødrutet stoff. Dette synes jeg var litt fransk og med litt roser og lys minnet det litt om en fransk kafe (synes nå i alle fall jeg)

Til forrett serverte vi fransk løksuppe eller på fransk : Soup aux oignons. Denne fant jeg på Trines mat:   http://trinesmatblogg.no/recipe/fransk-loksuppe/) og den smakte kjempegodt. Bacon satte en god smak og spiss på suppen.

I alle år har jeg hørt mye om den franske retten Coc ou vin, men jeg har aldri prøvd meg på den. Nå tenkte jeg at tiden var inne til å teste denne franske delikatessen. I denne retten er det rødvin eller hvitvin. På polet handlet jeg både hvit og rød vin fra Frankrike Jeg kunne derfor velge om jeg ville lage retten med enten rødvin eller hvitvin. Valget falt på rødvin og det er jeg glad for.  Oppskriften fant jeg her

http://www.matprat.no/oppskrifter/gjester/coq-au-vin/

og den kan trygt anbefales. Jeg valgte lårstykker av kylling til kjøtt og serverte retten med hjemmelaget potetmos. 

Desserten var ikke vanskelig å finne. Det måtte jo bare bli Creme Brulee. Franskere desserte kan jeg ikke tenke meg. Jeg var litt lat og valgte en Toro pakke som jeg laget av. Jeg har laget denne desserten fra bunnen av før, men synes faktisk at Toro'en er liksågod. 

Som sagt hadde jeg kjøpt både rød og hvit vin fra Frankrike. Begge var veldig gode og kommer til å bli kjøpt i framtiden også. Jeg er ikke så veldig bevandret i vinverdenen, men fikk god hjelp på Polet. 

Til kaffen serverte jeg små franske makroner. Jeg var lat her også og kjøpte de ferdig. Det var ikke mange i pakken, men til gjengjeld smakte de nydelig. Jeg hadde også en suksesskake (ikke at den er så fransk) og den er jo alltid en slager.

Det ble en kjempekjekk kveld med mye god musikk og vin og latter. Jeg har en gang snakket litt fransk, men det begynner å bli noen år siden. Jeg kunne veldig godt tenke meg å lære meg mer og kanskje klare å snakke litt. Vi får se. Jeg er veldig glad i Frankrike og en tur dit står høyt på ønskelisten min. Det ble ikke mindre etter denne kvelden.

Del artikkel:


BloggiShop

Relaterte artikler