Den første vårdagen

01.03.2019, 10:22

Tenk i dag har vi kommet til 1. mars. Ikke nok med det, men 1. mars blir ofte regnet som den første vårdagen. Jeg føler egentlig at vi har hatt vår lenge. Det har vært en mild og litt rar vinter. Nesten ikke snø og med forholdsvis fint vær og snille temperaturer. Tidligere i uken satt jeg hele to timer i solen på terrassen og nøt solstrålene. Jeg hadde fått en kraftig strekk i den ene hoften og kunne nesten ikke bevege meg. Det var årsaken til at jeg klarte å sitte så lenge i ro. For når solen skinner og det er SÅ VÅRLIG da kommer arbeidslysten i alle fall til meg. Pluttselig ser man skitt og dritt som ikke har vist seg på måneder og jeg får en følelse at NÅ må dette tas med ENGANG. Men, som sagt jeg kunne ikke bevege meg og var "tvungen" til å sitte i solen og se støvdotten suse forbi. 

Nå i dag er jeg mye bedre om ikke helt god. Jeg kjenner derfor at det kribler i hele kroppen til å virke og gjøre noe arbeid. Det er en så herlig tid vi går i møte og jeg gleder meg til vår og sommer. Det er litt fælt å tenke på, men jeg håper faktisk ikke at sommeren blir så varm som ifjor. Da var jeg nesten bevisstløs i den heten. En god norsk somme med temperatur på et par og tyve grader er mer enn nok for meg. Litt luksus problem egentlig. 

Det ble nå produsert litt på strikkefronten også i februar. Jeg strikket ferdig Marius genseren til min sønns kjæreste.

Så tenkte jeg å strikke en grønn genser til meg selv av noe opprekket garn, men i siste liten strikket jeg en genser til en liten jente på 9 år. Grunnen til at jeg sier siste liten var at hun skulle på vinterferie til Hovden og jeg fikk det veldig travelt med å gjøre ferdig Marius genseren. Ja, for det ble nok en Marius. Jeg visste at hun ønsket seg denne genseren og jammen fikk jeg rett. Jeg tror aldri jeg har sett en så glad liten jente noen gang. Hun hoppet opp og ned og det beste var jo at den passet akkurat. 

Etter dette gjorde jeg ferdig den grønne genseren til meg selv som ble strikket i et garn som heter Tweed. Det var et pyton garn å strikke i, men den ble nå ferdig tilslutt. Det vil si helt ferdig er den ikke for jeg synes den ble litt kort. Nå skal jeg få litt hjelp på onsdag og lære meg å forlenge en genser nedenfra etter at den er strikket. Den ble veldig fin og fargen er helt nydelig så jeg håper jeg får lage den noen centimeter lenger. Det er jo hele planen med alt jeg strikker i år at jeg skal bli helt fornøyd med arbeidet. 

Da den grønne genseren var ferdig rekket jeg opp en blå genser jeg strikket i MYK ifjor. Jeg har aldri vært helt fornøyd med denne genseren og nå ville jeg se om jeg kunne strikke noe nytt for å nytte dette nydelige garnet. Fargen er mørkeblå med litt sort i og den er bare kjempefin. Jeg hadde funnet en oppskrift jeg ville følge, men fikk ikke til mønsteret. Enden på visa var at jeg tok strikketøyet med meg til en strikkebutikk og fikk hjelp. Når jeg kom hjem satte jeg straks i gang for ikke å glemme det jeg hadde lært. Det viste seg å ikke være så lett å strikke dette mønsteret i mørk blå farge. Jeg så ingenting av mønsteret og etter noen timer kom jeg til at dette ikke kom til å gå. Så da begynte jeg på ny, og så ble det perlestrikk istedet. Jeg inrømmer at jeg har en stor tålmodighet når det kommer til strikking, men en plass går grensen. Det skal være kjekt og avslappende å strikke og man skal ikke sitte å rive seg i håret med nakken oppover ørene av ikke få det til.

Så slik går nå dagene. Det har vært vinterferie denne uken i Rogaland og vi har som sagt vært superheldige med været. Det er tindrende klare dager med sol. Temperaturen har vært tosifret et par av dagene og det er bare herlig. Nå skal jeg ta meg en liten tur ut i det fine været med Sita. Det blir bare en liten rusletur, for jeg må føle meg litt fram med hofta og den vonde strekken. Det er noe av det verste jeg har opplevd på lenge. Det føltes som jeg var 100 år og så var det så utrolig vondt. Alt jeg gjorde gikk i slow motion og til tider hørtes jeg ut som om min siste time var kommet. Nå må jeg bare forsiktig komme meg til hektene for jeg har mange kjekke løp jeg skal løpe i vår og jeg bare MÅ bli god. 

Ha en fin helg. 

Del artikkel:


 #VÅR   #strikk 

BloggiShop

Relaterte artikler