Alternativt til påskeegg - hjemmestrikket påskepose

24.03.2019, 10:08

2 kommentarer

Jeg har alltid trodd at jeg var en reser å strikke, men det var altså før jeg begynte på strikkekafe og traff de VIRKELIG flinke. På min strikkekafe er det mange flinke dame, og av og til lurer jeg på om de strikker om nettene så mye som de produserer. Det som også slår meg at de er veldig dyktige og alt de lager er nydelig.

Forrige strikkekafe hadde Carla med noen kjekke påskeposer. Hun hadde strikket de selv til barn og barnebarn. Jeg synes de var så utrolig koselige og fikk jo selvsagt lyst å lage se selv MED EN GANG. Carla hadde ikke oppskrift, men forklarte at hun la opp 99 masker og strikket rundt til hun kom til kaninene øverst. Da fellet hun tre masker for å få det til å stemme med mønsteret. Jeg tok et bilde av påskeposen og så bar det hjem og sette igang. 

Det kjekke med denne påskeposen er at det er en veldig grei måte å få brukt opp restegarn. Jeg tok utgangspunkt i garn som strikkes på pinne 3,5. Den første posen ble til på et par kvelder og den var knallkjekk å strikke. Jeg synes den  ble litt for stor (ble plass til alt for mye godteri) så jeg strikket de neste tre litt mindre. Planen min er å fylle de med godteri til påske. Mine "svigerdøtre" skal få hver sin, en skal mor få så får jeg se hvem som får den siste. Det er god plass til et lite påskeegg oppi og litt til.

Det var ikke bare meg som likte påskeposene på strikke kafeen. En annen dame hadde  strikket seg en hun også. Siden vi ikke hadde mønster, men bare hadde sett på bildet, hadde hun laget en oppskrift. Jeg fikk en kopi og legger den ved hvis noen vil prøve seg på et alternativ til påskeegg. 

 

Slik gjorde jeg det:

  • Jeg la opp 99 masker og strikket mønster helt til jeg kom til kaninene øverst. Da fellet jeg tre masker før jeg begynte på dette mønsteret slik at det stemte med antall kaniner rundt. Øverst strikket jeg en bord med to rette og to vrange. Etter to cm bord fellet jeg fire masker sammen og strikket tre og fellet fire osv en runde rundt. Nesten omgang la jeg opp to masker hvor hullet ble.
  • Da jeg var ferdig med posen fingerheklet  jeg en tråd av flere av fargene i påskeposen som jeg tredde inni hullene.
  • Som bunn la jeg opp 6 luftmasker og satte dem sammen som en ring. Videre  heklet jeg i dobbelt garn en rund ring hvor jeg økte litt hele tiden slik at den ikke sto opp som en kopp. Jeg kan egentlig ikke hekle noe videre, men klarte å få til dette. Når ringen passet posens bunnside (ca 18 cm i diameter) fellet jeg av og sydde den fast til posen. For de som er virkelig flinke å hekle er det fineste å hekle bunnen og så fortsette litt oppover og ta opp masker rundt.
  • Jeg klippet til og la en tykk rundt papplate i bunnet slik at den ble litt stiv . 

Jeg ble veldig fornøyd med disse påskeposene og skulle gjerne ha laget flere. Nå, etter fire på rappen, kjenner jeg at det får bli med disse i år. Jeg kan lage flere neste år. Vi skal reise til England i første del av påsken og planen er å kjøpe litt spennende godterier å legge oppi. 

Da håper jeg noen kanskje fikk litt inspirasjon. Jeg har fått mye skryt for disse posene og det beste av alt er at de er superenkle å lage. 

Del artikkel:


BloggiShop

Relaterte artikler