Kaker til konfirmasjon

03.05.2019, 14:48

2 kommentarer

Jeg elsker å bake. Det er en interesse jeg alltid har hatt og som jeg storkoser meg med. Når jeg baker er jeg litt i flytsonen for å si det sånn. Jeg hører på radio eller podcast og bare konsentrerer meg om bakingen. Litt mindfullness egentlig. Det jeg liker best er når jeg kan pynte kaker. Jeg er ikke sånn megaflink - enda, men jeg liker det likevel. Jeg finner mye inspirasjon på Pinterest og på nett og kokebøker ellers. Jeg har også i det siste begynt å tytle litt med en ide om å bake litt på bestilling. Ikke slike flotte kunstverkkaker, men vanlige kaker til hverdag og fest. Jeg har laget meg en facebook side som foreløbig er litt privat, men som jeg kanskjer deler litt etterhvert. Her legger jeg ut bilde av kaker jeg baker og så er tanken at hvis noen trenger en kake eller tre så er det bare å ringe. Jeg kommer ikke tll å ta allverdens, fordi det er nesten litt for min egen del og interesse jeg gjør dette. Jeg kan jo ikke bake i det vide og brede for oss tre i familien. Det må jo spises også og det helst ikke av meg. 

Forrige måned tok jeg kurs i å lage roser av fondant. Det var en kjekk kveld med noen morsomme og inspirerende damer. Vi laget roser til den store gullmedaljen. Det var ikke vanskelig, men tidkrevende. Så nå kan jeg det også.

Denne helgen er det konfirmasjon i slekten. Det er min niese som skal konfirmere seg på lørdag og jeg er blitt hyret til å lage kaker. Hele 5 kaker skal jeg bake og i dag har jeg kost meg på kjøkkenet. Kakene jeg holder på med er :

  • Ostekake
  • Sjokoladekake med spiselig bilde
  • Sucess kake
  • Pavola
  • Brownie festkake

Det trengs litt kaker når det blir 39 gjester. Jeg bestiller spiselig bilde av en dame på Sandnes og de er veldig klare og fine. Jeg laget en kake til et Gullbryllup forrige måned, så akkurat denne kaken visste jeg hvordan skulle se ut. Resultatet ble slik:

 

 

Neste kake er sucess kaken. Den hører litt hjemme på et festbord synes jeg. Det er også en kake som bare blir bedre og bedre til eldre jeg blir. Nå har fått litt dreisen på det gule fyllet og klarer å pynte den litt fint også. Den er så kjedelig når den bare ligger der gul og enkel. Med litt nøtter og sjokolade blir den så fin som dette:

Pavola er en kake som jeg lager mye om sommeren. Da har jeg jordbær, bringebær, rips, blåbær i hagen. Selve bunnen kan man lage i god tid på forhånd. Jeg fyller den med en blanding av vaniljekrem og pisket kremfløte. Som pynt bruker jeg bær, hakket sjokolade og nøtter. Pynt gjerne med stemor, det glemte jeg i farten, men det er veldig dekorativt og stemorsblomsten er spiselig.

Brownie festkake er en nydelig kake som alltid er en slager og som alltid blir spist opp. Den består av en hjemmelaget browniebunn, Piano vaniljekrem, sjokolademousse og tilslutt pisket kremfløte. Jeg pyntet med Oreokjeks og det ble kjempefint. Kremen fikk en anelse rød konditorfarge i så den ble rosa. Denne kaken finnes på det Søte liv.

Tilslutt laget jeg en ostekake. Også her har jeg funnet kaken på Det Søte Liv. Jeg liker best ostekaker som er litt friske med sitronsmak. Til pynt brukte jeg tre roser jeg hadde laget selv og noen andre småblomster jeg hadde trykket ut i fondant. 

Jeg har utenom dette "stylet" en kjøpt kransekake. Jeg laget først små blomster av fondant i en lite maskin og limte de på kransekaken med melisblanding. Jeg må si jeg synes det ble ganske så dekorativ. Så selv en vanlig kransekake kan bli sprek og fancy hvis en bare pynter den litt.

 

Dett var dett, men det var jo ikke så rent lite bare det. Nå er det bare å glede seg til å smake på herligheten og ha en fin konfirmasjon.

Del artikkel:


BloggiShop

Relaterte artikler