Copycat - Anker Trøje

15.05.2019, 11:30

I fjor sommer var jeg på den årlige Tomatfestivalen på Finnøy med en venninne. Vi stod å kikket på et båtløp da jeg fikk øye på en dame med en strikkegenser jeg umiddelbart likte. Ja, så fin synes jeg denne genseren og hele looken på damen var, at når jeg skulle knipse bilde av noen som deltok i løpet, sveipet jeg over publikum og knipset et bilde av henne istedet. Det var ikke bare genseren som jeg likte, men hun hadde tøffe boots og veske i conjakkfarget skinn, hun hadde jeans, og under genseren hadde hun en blå skjorte i et litt tykkere stoff enn vanlig skjortestoff. Jeg VILLE bare ha den looken jeg også!!!

Det første jeg kjøpte var veske og støvletter. Det var jo det letteste for å si det sånn. 

Det neste var genseren. Den var en slags rillegenser a la Dorte Skappel og fargen var jeansblå. Jeg fant ut at jeg ville finne fargen først og så tilpasse en genser etter garnet. BIG MISTAKE !!! Garnet jeg  landet på var BIG STERK  og fargen var helt den rette. Problemet begynner for meg når jeg ikke har oppskrift. Jeg prøvde meg på flere typer med riller, men det ble ikke slik jeg ønsket. Jeg kjøpte en oppskrift på Rawerly på engelsk som jeg ikke forstod bæret  av. Garnet ble liggende og ingenting ble gjort. 

For noen uker siden kom jeg til å tenke på Anker Trøjen som jeg hadde oppskrift på. Jeg har strikket den i barnestørrelse, men hadde også oppskrift på voksen. Jeg prøvde meg med noen prøvelapper og fant ut at strikkefastheten passet perfekt til garnet jeg hadde. 

Da var det bare å sette i gang å strikke. Denne ganseren strikkes ovenfra og ned og det synes jeg nå er en veldig grei måte å strikke på. Genseren er lettstrikket og det går fort å strikke denne. På bare et par uker var den ferdig og jeg kunne ta den i bruk. Heldigvis passet den perfekt. Ingenting er bedre.

I dag har jeg dillet litt og prøvd å skap looken jeg så for meg ifjor på Tomatfestivalen. Jeg vet ikke helt om jeg har fått det til, men jeg er nå fornøyd i alle fall. Det beste er at dette er den 3. genseren jeg har rekket opp og strikket om i år. Nå er det ikke flere jeg skal gjøre noe med umiddelbart, men det kjennes godt å ha redesignet og ikke bare kastet godt garn. 

Neste prosjekt er Nancy genser til min sønns kjæreste. Hun har strikket deler av bolen selv og jeg skal strikke ermene og sette genseren sammen og strikke mønsteret. Fargene har hun tatt ut selv og de er knallfine. Det eneste med denne oppskriften er at garnet er på tykkelse med babygarn. Det går derfor VELDIG SEIN, og det er lett å strikke på seg vonde ermer og nakke. Denne må jeg derfor bare putle litt og litt med, for jeg har hatt fryktelig vondt i ermene mine etter at jeg begynte på dette prosjektet.

Del artikkel:


BloggiShop

Relaterte artikler