Nancy genser

26.05.2019, 21:07

I mange år har jeg hørt om den berømmelige Nancy koften. Jeg har egentlig ikke vært noe koftemenneske, og det har derfor aldri fristet meg så mye å strikke verken Nancy koften eller andre kofter for den slags skyld. Men for en måned siden endret dette seg litt. 

Det hele begynte med at Sofie, kjæresten til min sønn, fortalte at hun holdt på med Nancy genseren. Hun hadde strikket selve bolen, men kom ikke videre. Jeg liker jo godt å fullføre arbeid andre sliter med og sa hun kunne stikke innom med denne Nancy genseren. Jeg visste i grunnen ikke at det fantes en Nancy genser heller. Bolen kom i hus og vi bestilte garn via Strikkemekka til resten av genseren. Hun tok selv ut fargene hun ønsket i mønsteret, og de så veldig fine ut når de kom i posten noen dager etter. 

Det første jeg la merke til var strikkefastheten på genseren. Den var 27 masker på 10cm. Dette er så tynt garn, babygarn egentlig, og jeg visste at jeg med min løse strikkemåte måtte bruke pinne 2,5. Det ER TYNNE pinner. Nesten tannpirkere. Ermene måtte strikkes litt og litt for jeg kjente det røynet på både ermer (mine) og nakke. Søndag for en uke siden var begge ermene endelig ferdige. Mandag satte jeg igang og fikk ermer og bol på en pinne og startet mønsterstrikkingen. 

Det rare var egentlig at selv om det ble 350 masker på pinnen og de var supertynne (brukte pinne 3 på mønster) så gikk det rimelig fort. Grunnen var jo selvsagt at det er knallgøy å strikke mønster. 

På fredag ble genseren ferdig. Bare 5 dager brukte jeg på hele mønsteret og det hadde jeg aldri trodd når jeg begynte. Jeg tenkte at jeg kom til å bruke hele sommeren!!

Lørdag festet jeg alle trådene og dampet den lett. Sofie og Henrik kom på besøk på hytta og hun fikk ta genseren i bruk. Det var et sammarbeidsprosjekt og veldig kjekt for hun hadde jo strikket deler av den selv. 

Nedless to say, den satt som et skudd og hun var bare SÅ FIN i den. Jeg tror hun ble veldig fornøyd selv også. Siden den var så tynn og strikket i nydelig Alpakka garn (fra Viking garn) kommer den nok til å bli brukt mye. Den er florlett og behagelig å ha på og kan brukes både sommer og vinter. Fargene var bare nydelige sammen. Perfekt til jeans og i grunnen alle slag blåfargede bukser.

Jeg ble veldig inspirert til å strikke meg en genser selv. Ikke enda, for nå må ermer og nakke hvile litt, men jeg ser ikke vekk ifra at det blir en Nancy genser eller kanskje kofte på meg også. I oppskriften har Nancy genseren mønster nede på bol og ermer. Dette ville ikke Sofie ha og i tillegg så er det lus på hele bolen. Dette gikk også vekk og det er jeg helt enig i, mye finere uten.

Del artikkel:


BloggiShop

Relaterte artikler