Nytt på tapasbordet Sashimi med wasabikrem

14.06.2019, 09:41

Jeg er storfan av Tapas - av mange grunner. For det første er det super duper knallgod mat. For det andre er det alltid noen nye retter å oppdage og for det tredje, og ikke minst det viktigste, det er midt i blinken for spleisemat. 

Vi har hatt mye tapas, veldig mye tapas. Ja, det ble så mye at jeg nesten ble litt lei hele tapasen. Så nå har vi hatt en pause på et par år, men i går ble atter en gang tapas kveld. Det var kirkeringen sitt siste møte før sommeren, og siden vi ikke kunne være ute (slik tradisjonen er) grunnet været, ble vi enige om tapas i Elin's vinterhage. Alle skulle bidra med en liten rett.

Jeg hadde lyst å lage noe nytt som ingen hadde smakt før. Heldigvis for meg hadde maen i huset svingt opp med en nydelig liten rett noen helger før. Jeg bestemte meg for at denne retten fint kunne serveres på et tapas bord.

Det hele var utrolig lettvint, ja nesten ferdig før jeg hadde begynt. Slik så retten min ut etter noen minutters dandering:

Oppskriften legger jeg ved her:

Sashimi med wasabikrem

Tynne skiver av røkelaks (jeg hadde røkt ørret også) legges på et fat. Skjær en agurk i skiver og dander fint rundt. Hakk chili og fersk ingefær i småbiter og dryss over laksen. Dryss også litt sesam frø over. I en skål blandes jeg noen ss majones og wasabikrydder. Jeg brukte ca 3 - 4 ts krydder.  I en annen skål blandet jeg soyasaus og 1 ss sesamfrø. Voila - og retten var ferdig. Når man spiser dette tar man litt wasabikrem og litt soyasaus over laksen.

Denne retten falt virkelig i smak hos alle. Det var noe nytt og samtidig så superenkelt å lage. Tenker det blir flere fat med akkurat dette på mitt tapasbord i sommer. 

Ha en fin helg.

Del artikkel: Del på X


 #sashimi   #wasabi   #tapas 

Relaterte artikler