En god sukkerfri sommerdrikk

23.06.2019, 13:19

Å

Da er ferien offisielt startet og vi har tatt turen til hytta. I dag er det St.Hans og den blir feiret like ved hytta vår med et gedigent bål. I år tror jeg det kommer til å slå alle rekorder. Skal se om jeg kan få tatt et bilde senere når de tenner det.

Vi koser oss på hytta meg og maen. Han er så utrolig glad i hagearbeid og koser seg glugg ihjel når han får putle i hagen. Jeg er også glad i hagen, men blir fortere lei. Nå er hagen så fin at det i grunnen bare er å luke litt her og der, så nå synes jeg også at det er kjekt. Når vi var i England i fjor og besøkte The lost gardens of Heligan fikk vi en ide til noe vi skal lage i vår egen hage. Mer om det senere. Nå er vi i alle fall i gang med dette prosjektet og det kan jeg love at ingen her i omkretsen har likt.

Når vi jobber i hagen er det godt med noe svalende å drikke. Jeg har derfor i  dag komponert en deilig drikk som både var sukkerfri og litt sunn (bare litt) og den er selvfølgelig alkholfri. Det viste seg at den også var kjempegod. 

Til denne knallgode sommerdrikken (som det garantert vil bli laget mer av) brukte jeg :

  • 2 poser engelsk te (eller hvilken som helst jordbær/bringebær te)
  • 6 dl vann
  • 4 suketter
  • litt jordbær fra hagen 
  • masse isklumper

Lag te og søt med så mye suketter du vil (eller ingen)  Avkjøl og bland i is og jordbær.

Jeg er veldig glad i denne teen. Den finnes i mange smaker og smaker aldeles nydelig i alle varianter. Jeg kjøper den på Staples på Forus for jeg har ikke funnet den i dagligvarebutikken.

Det var veldig enkelt og den ble knallgod. Skal teste den ut med sitron te og ha lime og sitron i senere. Sigvald klarte faktisk ikke å gjette hva den var laget av så lite var det som minnet om te.

Nå er planen bare å tutle på hytta og ta småturer hjem innimellom. Vi skal reise litt vekk på hytteturer og gå på konserter i tillegg til å besøke mor. Så hjem må vi innimellom. Da er det herlig at hytta bare er 45 minutters biltur uten ferjer hjemmefra.  Første uken av august setter vi kursen mot England og vårt elskede Cornwall  

Del artikkel: Del på X


Relaterte artikler