10 Fordeler med den norske sommeren

01.07.2019, 09:03

Ferien fortsetter her på hytta. Vi tutler og koser oss og innimellom tar vi oss en bytur. Det beste av to verdener egentlig. I dag skriver vi 1. juli og tiden går rasende fort. Snart nærmer det seg Englandstur og jeg gleder meg veldig. Men, først må vi ha noen uker her i vårt deilige land. Deilig og deilig fru Blom, i dag regner det og blåser og er skikkelig surt ute. Det får ikke meg ned i depresjonen, snarere tvert imot. Det er nemlig veldig mange fordeler med den norske sommeren og det været vi har. Jeg satt meg ned nå i morgentimene og tenkte på hvilke pluss sider jeg synes dette været har kontra steikenede sol og temperaturer a la det vi hadde ifjor.

Her er min liste over fordeler JEG ser med den norske sommeren:

1.

I og med at jeg er i full overgangsalder er jeg nesten konstant varm. Det er skikkelig ubehaglig og jeg synes det er nydelig når temperaturen ikke er for høy. Max 20 grader så er jeg fornøyd for tiden. Å gå rundt som en tikkende varmebombe som ifjor ser jeg på som den store skrekken.

(Dette er roser fra hagen)

2.

Jeg synes det er kjekt å jobbe i hagen, men det er noe som jeg virkelig hater. Å vanne. Hagen på hytta er stor og ligger i en slak bakke. Når det er tørt blir det fort veldig tørt her. Litt regn innimellom er derfor hjertelig velkomment. Slik så plenen ut ifjor  ikke akkurat et vakkert syn. I tillegg var det vanningsforbud. Veldig kjekt.

3.

Når temperaturen er normal sover jeg mye bedre. Jeg har nå begynt å sove med sovemaske og det hjelper mot lyset, men blir det for varmt ligger jeg bare der og vrir og snur meg hele natta. Jeg klarer også å sove mye lenger om morgenen når jeg hører at det regner. Trenger ikke stresse med å stå opp fordi solen skinner og en føler at en MÅ opp.

4.

Jeg er nok et menneske som liker å holde på med mye forskjellig. Jeg er sjelden i ro og her en dag spurte min sønn om jeg hadde ADHD. Det har jeg IKKE, men jeg er rastløs og liker å jobbe med noe. Når det ikke er så varmt kan jeg putle med alle de aktivitetene jeg liker, som å rydde og bake osv.Når det er så varmt blir jo ingenting gjort. Man sitter bare i en stol og venter på at det skal bli litt levelig om kvelden. Huset mitt har vel aldri vært så skittent som ifjor da vi hadde varmebølgen.Jeg kjenner jeg blir rastløs og irritabel av bare å sitte rett opp og ned og ikke gjøre noe.

5.

Jeg elsker å strikke og når temperaturene ikke er så høye så koser jeg meg med strikketøyet både ute og inne. Det er ikke det samme å sitte å strikke når temperaturen er 30 grader. Jeg kan i tillegg begynne på vinterprosjekt med tykt ullgarn.

(Dette er jumperen jeg strikker nå)

6.

Når det er så varmt og tørt blir det veldig for grill/bålforbud her på Vestlandet. Vi elsker å grille og sitte ute rundt bålpanna om kveldene. I hele fjor sommer kunne vi nesten ikke gjøre dette da forbudet varte og rakk i ukesvis. Man trenger heller ikke de store temperaturene for å grille eller kose seg rundt bålet. 

7.

Jeg liker å løpe og sommeren er jo den tiden jeg gleder meg mest til. Når jeg kan ta på shorts og T- skjorte og løpe i vei er jeg i mitt ess. Når det blir for varmt er det IKKE kjekt å løpe i det hele tatt. Man blir fort dehydrert og sliten av varmen. Nå i dette været som vi har nå trives jeg med å løpe. Om det blir regn på meg går det helt fint. Bedre det enn å myse mot en skarp sol og nesten besvime (det har nemlig også nesten hendt ha ha )

8.

Når det er så varmt blir det så som så med matstell her i huset. Det blir lett noe lettvint, for vi gidder ikke styre med så mye kokkelering. Når det regner og er surt finner jeg fort fram til de sunne og gode rettene som gjør godt. I fjor ble det veldig MYE is for å si det sånn. 

9.

Det blir også plenty av tid til å tutle med inneprosjekt. Når en har hus og hytte er det alltid noe som må fikses eller vaskes eller ryddes og sorteres. Jeg elsker jo å rydde, det er nesten en hobby. Så når jeg ser det regner tenker jeg rydding med en gang. Da koser jeg meg med god samvittighet. Når det blir for varmt får en dårlig samvittighet av å rydde. Da føler jeg at jeg nesen MÅ nyte de solstrålene mens de er der. 

10.

Man kan synke ned i sofaen om kvelden og se en god serie som en lenge har hatt lyst å se. Det er godt å lande litt  foran TV'en for min del. Det er en del av min leggerutine og jeg kjenner at om jeg ikke får sett en episode av noe så er det noe som mangler.

Ja der var det visst 10 på et blunk. Nå kan det se ut som jeg ikke liker sol og sommer, men DET GJØR jeg. Jeg fikk bare lyst å se litt på den positive siden med regn og surt vær. Jeg gleder meg over at solen skinner og blomstene trives. Heldigvis er den norske sommeren slik at selv om det regner litt så skinner solen også. DA må en bare hive seg rundt og nyte det. Jeg er også så heldig at jeg har fri hver dag og kan derfor få med meg de solskinnsdager som kommer. 

Ha en fortsatt fin sommer enten i sol eller regn.

Del artikkel: Del på X


Relaterte artikler