Sommeren er her

26.07.2019, 16:09

2 kommentarer

Så kom det etterlengtede sommerværet. For noen. For min del blir det for varmt. Som jeg har skrevet før trives jeg heller med litt for kaldt enn litt for varmt. Over 30 grader er definitivt for varmt. Nå er det slaraffen liv og det er ikke noe for meg. Jeg trives best med mange baller i luften. En blir bare gående å daffe når det er så varmt.

Det som er positivt med fint vær er at hagen er aldeles nydelig. I og med at det regnet kraftig rett før finværet slo til har alt liksom eksplodert i takt med at temperaturen stiger. 

Det første bilde fra hagen er Storkenebb staudene vår. Den er helt fantastisk og har blomstret i fem seks uker. Jeg har aldri sett den vakrere. Den er blitt gigantisk og er bare et syn. 

Neste stolthet er Klematisen som brer seg langs steinmuren. Den er tre år nå og blir vakrere og lengre for hvert år. Nydelige blå blomster som er på sitt vakreste nå. 

Jeg er svak for rosebusker og min favoritt er David Austin roser. Det er engelske roser som dufter aldeles nydelig. I tillegg er de remontere og blomstrer hele sommeren. Jeg har to sorter. 

I sommer har vi laget langbed langs sjøen og jeg har handlet flere sorter busker bl. annet. Bird Blue sommerfulgblomst, klatre Hortensia, Fuksia som overvinter, Sjasmin busk, Hortensia og flere. Gleder meg veldig til disse blir litt større. 

Ellers er det til for stauder som Spirea, Prestekrager og mange flere. Det er koselig å ta inn nydelige buketter i vaser inne. Særlig en blomst med Hortensia holder seg veldig lenge i vase. 

I tillegg har jeg handlet fine ampler og sommerblomster. Disse synes jeg er så nydelige. 

Da håper jeg alle nyter det fine været. På søndag kommer visst en værendring og torden og regn. Jeg må si jeg gleder meg litt. Det blir veldig trykkende og varmt dette her, men en skal jo ikke klage heller. På onsdag setter vi kursen mot England og Cornwall og det er kanskje derfor jeg ikke bryr meg så mye heller. 

Ha en fin helg i sommervær.

Del artikkel:


 #Blomster   #hage   #sommer   #varmt 

Relaterte artikler