En god og sunn sommer

12.08.2019, 07:27

2 kommentarer

Da var hverdagen her igjen etter to måneder med deilig sommerferie. Siden jeg er hjemme kan mange tro at jeg ikke har den følelsen av ferie slik som andre har. Det stemmer til dels, men siden mannen er lærer så føler jeg at når han har ferie så er det litt ferie for meg også. Ganske greit, for den følelsen er jo veldig god. Feriefølelsen.

Men siden jeg er et hverdagsmenneske så kjenner jeg det skal bli godt å komme inn i faste rutiner og ha dagen for meg selv igjen. Det høres kanskje egoistisk ut og jeg har verden beste mann, men jeg liker egentiden min og gleder meg til den. 

Denne sommeren synes jeg imidlertidig har vært den beste på mange år. Det kan skyldes mye, men det som ligger litt i bunn er at jeg har hatt en veldig sunn sommer. Jeg fikk påvist litt høyt kolestrol i vår og istedetfor å begynne på medisin spurte jeg legen om jeg kunne prøve å legge litt om på kostholdet og se om jeg kunne gjøre noen grep selv. Hun var skeptisk, men jeg fikk lov å teste dette ut i sommer. 

Det var utrolig mye lettere å spise sunt når en har fokus på helsa enn når en bare fokuserer på slanking. Jeg googlet hva som var kolestrolvennlig mat og det var  middelhavskosthold som ble anbefalt. Jeg begynte med sunne knekkebrød som jeg laget selv, litt fisk hver dag enten i form av pålegg eller middag. Avacado til pålegg, litt nøtter og ja, alt det der som jeg vet så inderlig godt gjør godt. Det viktigste var nok at jeg reduserte sukkerinnholdet til et minimum. 

Virkningen kom nesten umiddelbart. Allerede etter en uke følte jeg meg mye bedre. Selvfølgelig vet jeg ikke om kolestrolet er gått ned enda, men jeg fikk mye mer energi. Jeg kjente også at når jeg hadde redusert sukkerinnholdet mitt så kraftig hadde jeg ikke det suget etter noe godt om kveldene. Bare det var deilig. Søvnen bedret seg og hodeverket ble mye mindre. 

Når jeg var så flink med kostholdet fikk jeg god motivasjon til å løpe enda mer. Så i snitt har jeg løpt 3-4 ganger i uken denne sommeren og fått litt blod på tann. Det var vært lange løpeturer opp i 12 km. 

Når en er flink med det ene og andre så følger ofte andre positive ting også med. Denne sommeren har jeg gjort utrolig mye som jeg har utsatt i vinter. Små og store prosjekter, rydding, vaske vinduer osv osv. Dess mer jeg gjorde jo mer fikk jeg lyst å gjøre.

Jeg har rett og slett kommet inn i en god sirkel og jeg storkoser meg. På ferien i England koste jeg meg, men ikke flat pedal og 3 kg opp når jeg kom hjem. Faktisk gikk jeg ikke opp i vekt i det hele tatt, og som en bonus av denne sommeren har jeg tatt av 3,5 kilo. 

Nå er jeg rimelig spent på om kolestrolet har gått ned og jeg slipper medisiner. Jeg har nemlig en last og det er egg. Jeg ELSKER egg og det er ikke noe kolestrolvennlig. Et egg er jo så godt og så er det egentlig kjempesunt. Det inneholder alle vitaminer untatt vitamin C. Før i tiden hørte vi jo om at egg var så farlig, men nyere forskning viser visstnok at egg ikke er så farlig for kolestrolet som man trodde. Ikke vet jeg, men egg metter og når en ikke skal spise så mye brød så må en jo ha noe. 

Ha en fin uke hvis noen leser dette. I dag skal jeg prøve meg på litt yoga, for det har også vært noe jeg har hatt lyst på å utforske lenge. 

 

Del artikkel:


 #sunn   #sommer   #kolestrol 

Relaterte artikler