Sommer Ella

14.08.2019, 07:20

1 kommentar

Når vi drar til Cornwall venter det oss en fem timer lang togtur fra London til vårt desitnasjonssted (sånn cirka). Det kan virke lenge, men med en god lydbok, et strikketøy og kanskje litt vin går denne turen så det suser. 

Når jeg skulle reise hadde jeg lyst å strikke på noe kjekt. Jeg har strikket på så mye demotiverende dette året at nå vil jeg har noe som jeg kunne bryne meg litt på og som jeg gledet meg til å strikke. Jeg hadde lenge hatt en topp i tankene. Det var Sommer Ella fra le knit. Det er lenge siden jeg har strikket hullmønster, men jeg fikk litt lyst å prøve meg likevel.

Oppskriften kjøpte jeg her: https://leknit.dk/shop/norske-oppskrifter-11s1.html

Deretter tok jeg turen på strikkebutikken for å høre om de hadde garnet Line. Det var ikke mye de hadde igjen av dette garnet, da de hadde hatt salg på det noen uker tidligere, men jeg fikk nå 6 nøster av en nydelig okergul farge.

Jeg begynte kvelden før jeg dro for å komme litt inn i mønsteret. En annen ting var at det var strikket German short rows i nakken og det har jeg aldri fått helt dreisen på. Det blir alltid hull og ser ikke bra ut. German short rows betyr ganske enkelt at baksiden blir litt hørere enn framsiden i halsen. Undere over alle undere så var denne oppskriften så godt forklart at jeg fikk det til perfekt. Da var det bare å pakke garn og pinner og dra i vei.

Togturen ned strikket jeg hele mønsteret og begynte å angre meg på at jeg ikke hadde tatt med mer strikketøy. Med denne farten ville jeg jo være fedig på tre dager fant jeg ut. Jeg fikk riktignok ikke sett så mye på utsikten, men den har jeg sett flere ganger nå så det gjorde forsåvidt ikke så mye. Jeg måtte nemlig være veldig konsentert og ikke strikke en maske feil. 

Det var virkelig knallkjekt og jeg synes det var så deilig å ha et mønster, pinner og garn som hørte sammen. Alt for ofte har jeg garn, men ikke mønster som passer til osv. Det er ganske demotiverende. 

Da jeg hadde delt inn til ermer og bol (denne strikkes ovenfra og ned) trodde jeg at det skulle gå veldig fort å bare rese nedover i glattstrikk. Det gjorde det IKKE. Det var rett og slett litt kjedelig. Men, fordelen var at når vi var på små togturer hadde jeg strikket med, og kunne strikke OG kikke ut vinduet.

De synes vel jeg var litt tullerusk der borte i England, for jeg så nemlig ingen andre som strikket. Jeg hadde heller ikke sett noen garnbutikk før vi kom til Falmouth heller. Her var det imidlertidig to. Jeg skulle overhodet ikke ha noe garn, men falt litt for dette strikkenettet  som ble med meg hjem. Litt meg det der :)

Nå har jeg ikke noe kjekt på pinnene og får finne meg noe lignende. Denne kan også strikkes med lange ermer så blir den litt mer helår genser. Line er bomull/lin og derfor klør det ikke og er ikke så varmt. Denne kommer jeg nok til å bruke ofte (det er lov å håpe)

Del artikkel:


Relaterte artikler