Trollet i hagen

08.09.2019, 15:01

I fjor sommer var vi i en aldeles nydelig hage i England. Dette med å besøke hager er noe vi virkeligen har fått sansen for. Det er kjekt å gå rundt i vakre hager og få inspirasjon. Det som var litt sørgelig i fjor var at det var så tørt siden været hadde vært strålende mesteparten av sommeren. Hagen vi besøkte, The Lost Garden of Heligan, var derfor ikke så vakker som denne kunne ha vært med litt mer regnvær. 

Vel, det var en liten sak som vi kom over som synes var særdeles festlig og det var et lite troll. Egentlig ikke så lite, men som sagt så koselig at vi bare falt for det. Størrelsen på trollet var sikkert litt over 1 meter i diameter.  Vi tok masse bilder og tenkte at kanskje, kanskje kunne vi lage noe lignede hjemme på hytta vår.

Slik så det opprinnelige trollet i Cornwall ut :

Det ble ikke til at vi laget det i fjor. Det var så varmt hele sommeren at hagen var helt tørrsvidd. I år begynte vi igjen å tenke på om vi skulle få til trollet vårt. Når vi så trollet i England visste vi med en gang hvor vi skulle ha det. Utenfor jordkjelleren på tomta på hytta vår var helt perfekt. Det første vi gjorde var å rydde plassen ren for ugress og legge en duk over for å forhindre at nytt ugress ikke kom poppende opp i trollet. Deretter bygget vi hodet med litt grus og fyllmasse. Det var nemlig bare hodet vi skulle lage. Oppå dette igjen la vi nok en duk. Så formet vi det litt til og dekket hele verket med mose vi hadde funnet i skogen.

 

Til hår kjøpte jeg pyntegress fra gartneriet. Så langt så bra. Så var det øyene. Vi fant noen fine passende steiner og jeg malte dem med spesialmaling for stein som ble kjøpt på Panduro. Det var koselig å sitte å male og pynte i vei. Jeg malte også to steiner til ører og en til nese.

 

Vi var rimelig fornøyde med lykketrollet vårt (som det ble hetende etterhvert). Min mor skulle komme på besøk å ta herligheten i øyensyn. Jo, hun synes det var fint, men mente bestemt at det trengte en munn. Ja, da var det bare å gå i gang å få til en koselig munn også. Noen tenner ble det i tillegg og NÅ var trollet mye mye koseligere synes alle.

 

Dette er ikke noe kunstverk av dimensjoner, men rett og slett bare noe vi synes var litt sjov å ha i hagen. Hvor lenge det blir vet jeg ikke, men i løpet av sommeren har det klart seg veldig bra. Fyker det litt mose av, kan vi bare ta turen i skogen å hente ny.

Som sagt er det kjekt å hente inspirasjon fra andre parker og hager. Denne gangen ble det et troll, vi får se om det kan bli noe til neste år også.

Del artikkel:


Relaterte artikler