Villmarksstrikk

14.06.2022, 08:13

3 kommentarer

 

Jeg har strikket veldig mye i det siste. Egentlig altfor mye. Jeg blir så ivrig og så går pinnene til nakken verker. Men, jeg klarer ikke la være. Jeg er rett og slett avhengig. Folk tror at jeg strikker en genser på en to tre. Det gjør jeg forsåvidt, men jeg strikker HELE tiden. Da går det jo fort. Jeg har strikket med meg overalt. Å se TV uten å strikke er jo ikke vits i det hele tatt. 

Jeg tenkte å ta en pause nå. I alle fall ikke strikke på bestilling eller i gave. Da får jeg ikke fred før jeg er ferdig og det blir nesten litt manisk. Som sagt så tenkt. Det vil si NEI!! Når jeg planlegger en strikkestopp skjer nemlig det motsatte. Når jeg planlegger å ikke kjøpe mer garn springer jeg rett på butikken og kjøper mer. Det jo nesten ei syke. Men men, strikking gir meg glede og jeg blir rett og slett glad av å strikke. 

Jeg hadde bestemt meg for å ikke strikke store gensere på en stund (Jeg har strikket 7 voksengensere siden januar), men da en niese av meg fortalte at hun hadde lyst på Villmarksgenser ble jeg nyskjerrig. Hva var det? Hun sendte et bilde og jeg gikk spor streks på biblioteket og lånte boken : Villmarksstrikk.  Genseren hun ønsket het Alasuq polar.

Da var jeg i gang. Første steg var å finne det islandske garnet som den skulle strikkes i. Det viste seg å være klin umulig. Det hadde ikke kommet leveranser fra Island på evigheter og det var ikke ventet noe garn inn heller i nær framtid. Jeg gikk på ulike garnbutikker og sjekket alternativt garn. Landet på Rauma Vamse garn. Det skulle ha tilnærmet lik strikkefasthet og fargene var ganske like det islandske. Jeg fikk ikke fatt i det spettete garnet som bolen skulle strikkes i, men det ble en lys grå istedet.

Her er fargene jeg valgte: 

Jeg strikker løst, men bestemte med for å strikke M. Mottaker ville ikke ha den for stor, men selvfølgelig ikke for liten heller. Det gikk fort å strikke for den strikkes på pinne 7. Nå er det jo blitt veldig populært å strikke oventil og ned, men denne skulle strikkes på gamlemåte - nedenfra og oppe. Jeg må si jeg liker denne måten bedre. Jeg får fort oversikt om den kommer til å passe da.

Som sagt gikk det fort å strikke og mønsteret var jo bare knallkjekt. Jeg synes den ble litt liten da den var ferdig og vasket og dampet den lett. Da ble den både myk og litt større. Halsen ble da litt løs og slasket så jeg måtte rekke opp den og strikke ny. Men det gikk heldigvis greit. 

Vilde, min niese, ble veldig fornøyd og hun var kjempefin i den også . Det blir den siste bestillingsgenseren på legne - i alle fall ut sommeren. Nå vil jeg strikke sommertopper til meg selv. 

Hele genseren kom på ca 550 kr Det er faktisk halv pris av det islandske garnet. Så det var også et pluss.

Del artikkel: Del på X


Relaterte artikler