Milla topp x 2

07.07.2022, 22:18

I sommer hadde jeg egentlig tenkt å ta en strikkepause. Det har blitt vel mye i vår. Men for meg er det vanskelig. Det sitter liksom i blodet, eller kanskje heller rettere sagt i fingrene. Jeg klarer ikke helt å slappe av uten strikket. 

Siden det var sommer tenkte jeg kanskje at jeg kunne strikke noe i bomull. Noe jeg kunne bruke denne sommeren. Jeg kom over oppskriften på Milla toppen fra et nettsted jeg ikke husker. Kan være det var facebook eller instagram, jeg kommer ikke på det. Jeg likte denne toppen som en kunne variere i det uendelige med farger og striper, eller rett og slett ensfarget. Man kunne også strikke ermer og få det til en genser. Google Milla toppen og det kommer opp utrolig mange flotte varianter. Oppskriften ble kjøpt på nett fra dette stedet her: https://www.strikkemilla.com/product-page/millatoppen

Toppen var strikket i garnet Line. Egentlig ikke et garn jeg er så veldig begeistret for i og med at det er litt lin i garnet. Det går jo an å strikke det i et annet bomullsgarn med samme strikkefasthet, men jeg var heldig å komme over Line garn til 50 prosent i fine farger og da slo jeg jo til. 

Den første toppen strikket jeg i L.  Jeg pleier egentlig å strikke S, for jeg strikker litt løst. Da pleier S og bli M, for å si det sånn. Men når jeg strikket en prøvelapp (noe jeg har begynt med på mine eldre dager) holdt jeg strikkefastheten og med målene måtte jeg gå for L.

Det gikk relativt fort (en uke, for denne toppen er veldig lettstrikket). Ingen vanskelige mønster, bare rett opp. Da jeg prøvde den synes jeg den var helt passelig. Jeg fikk lyst å strikke en til, og som sagt så gjort. Litt andre farger og det ble en ny topp. Jeg strikket den også i L. Da jeg hadde brukt topp nr 1 en stund så jeg at den ble litt videre og nå angrer jeg litt på at jeg ikke strikket topp nr. 2 i M. Jeg har hørt at hvis en vasker Line på 40 grader så krymper den litt, for den skal vaskes på 30 grader. Det er et gabling spill jeg ikke vet om jeg vil. Det kan bli at den krymper for mye eller at den blir for kort. Jeg får se. Foreløpig er de greie som de er og de er faktisk blitt brukt mye allerede.

Med de fargene jeg valgte passer de til uendlig mye. Fint til jeans og fint til skjørt også. Jeg liker de begge to og tror nok at de blir en favoritt i sommer. Må ha meg unnskyldt for selfiene. Tror jeg må investere i en selfiestang. Det sitter langt inne for jeg synes det er litt patetisk, men kanskje jeg hadde fått bedre bilder. 

Del artikkel:


Relaterte artikler