One down, two more to go.

10.08.2022, 18:06

I forrige innlegg skrev jeg om alle prosjektene mine innen strikking for tiden. Hele 3 prosjekt på en gang. Den ene jakken var jeg nesten ferdig med, men så  fikk jeg Katrine genseren i posten. Denne genseren har jeg kikket på mange ganger på Garnius, men det var ikke før jeg så den på en venninne at jeg så hvor vakker den var og da var det rett på bestilling for meg.

Fargene i denne genseren er noe av den nydeligste kombinasjonen jeg har sett før, og jeg bare MÅTTE hive meg over den sporstreks. Denne strikkes nedenfra og opp slik vi har gjort i alle år. Jeg har strikket mye ovenfra og ned også og det har stort sett gått bra, men jeg føler at jeg har mer kontroll når jeg begynner nede. Da kan jeg etter en kort stund se om den vil passe. Jeg har alltid strikket ganske løst og måtte som regel enten gå ned en størrelse, eller ned på pinner for å få den passelig. Men, noe har endret seg der. Ikke at jeg strikker stramt, men jeg holder vel egentlig strikkefastheten. Så jeg valgte størrelse M etter cm mål på oppskrift. Jeg har også på mine eldre strikkedager blitt flink å strikke en prøvelapp. Det gjorde jeg aldri før og kunne strikke en halv genser før jeg måtte rekke opp.

Garnet som denne strikkes i heter Vikikng Alpakka Bris. Et nydelig garn som som ikke klør noenting. Mykt og deilig. Det er bare en negativ ting med dette garnet og det er at det loer noe kollosalt. En ser nesten ut som en har hatt en sau på fanget når en strikker i det hvite garnet. Utenom dette var det veldig behagelig å strikke i. 

På bolen er det ikke mønster nede, men på ermene er det mønster med alle fargene. Det var nokså didlet å strikke med 3 farger på en gang på det lille ermet. Tråder som viklet seg inn og det kom noen gloser. Jeg tenkte litt med gru og skrekk på mønsteret oppe med alle de maskene, men oppdaget heldigvis at det kun var 4 omganger med 3 farger. Det var knallkjekt å strikke mønster og vips så var den ferdig. Brukte to uker på den og det er litt lang tid til å være meg egentlig, men jeg koste meg med den og stresset ikke. 

Var rimelig spent da jeg skulle prøve den på og heldigvis var den akkurat passe. Den var rett og slett perfekt. Tror dette må være den fineste jeg har strikket til meg selv på lenge. Jeg er så fornøyd. I dag er 23 grader så den blir ikke brukt i dag for å si det sånn, men denne tror jeg blir mye brukt i høst. Den kan has rett på huden og den går til veldig mye. 

Da var one down og two more to go. Jeg tror jeg begynner på julepresangen til min niese. Jakken jeg strikker har jeg en aning ikke blir rett størrelse så den orker jeg ikke begynne å rekke opp enda.

 

Tester min nye selfie stang. Skikkelig patetisk, men det er jammen ikke lett å ta bilde av seg selv å få med noe. 

Del artikkel:


Relaterte artikler