Bakeonsdag - Verdens beste polarbrød

Pernille
Pernille Nilsen



Tenkte å skrive litt på bloggen min igjen etter en heller lang pause. Mye har skjedd og det kan jeg skrive om en annen gang.

 I dag fikk jeg lyst å dele noe jeg har bakt i dag, nemlig VERDENS BESTE POLARBRØD.

De ble helt magiske og dette må jeg bare bake mer av. Av min oppskrift ble det ca 20 polarbrød. Noen fikk sønnen min da han var innom en tur og noen gikk i fryseboksen. De andre gikk rett ned for å si det sånn.

Her kommer oppskriften:

  • 50 g smør
  • 3 dl melk
  • 2 dl vann
  • 50 g gjær
  • 2 ss sirup
  • 1 ts salt
  • 2 dl havremel (eller finmalte havregryn)
  • 2 dl rugmel finmalt
  • 2 dl grovbakst 
  • 6-7 dl hvetemel

Smelt smør og ha i melk/vann. La det bli ca 35 grader. Ha i gjæren og rør godt. Ha så i sirup og salt. Tilsett melet mens du elter i en kjøkkenmaskin eller for hånd. Jeg eltet mine i 8 minutter i kjøkkenmaskin. Ha i så mye mel at deigen ikke er klissete. Sett til heving i 45 minutter. Varm opp ovnen til 250 grader. 

Del deigen i 2 like store deler. Trill til en pølse og del disse i 9-10 like store deler. Kjevle ut rundinger som skal være ca 1 cm. Prikle de med en gaffe.  Etterheves i 15 minutter. Sett brettet inn i ovnen så det varmer seg litt og ta det deretter ut og ha polarbrødene på. Stek i ca 4-5 min (alt etter som hvor mye du vil ha de stekte) Mine ble ca 4,5 minutter. Forsett med å ta nye brød inn på den varme stekeplaten med et bakepapir. 

Jeg har nylig fått meg kjøkkenmaskin. Alle har sagt til meg at de ikke forstår hvorfor jeg som baker så mye ikke har en kjøkkenmaskin, men jeg har tenkt at det gjør jeg fint for hånd. Nå må jeg bare innrømme at baksten blir en helt annen når den blir knadd og eltet i f.eks 8 minutter. En orker jo ikke stå å elte for hånd så lenge. Alt blir helt fantastisk når det blir godt eltet. Disse var intet unntak.


#Verdens beste polarbrød

#Polarbrød

#bakedag


Publisert: 09.04.2025, 15:46


Andre artikler